Συνέχεια στην κακομεταχείριση των ελεφάντων

09:39 11/1/2016 - Πηγή: iPop

Συνέχεια και πάτημα φαίνεται πως δίνει η Ζιμπάμπουε για την κακομεταχείριση των ελεφάντων μιας και αποφάσισε να συνεχίσει την πώλησή τους στην Κίνα, παρά τις εκτεταμένες αναφορές που έχουν γίνει για αμέλεια και άσχημη μεταχείριση 24 ελεφάντων πέρυσι.

Το National Geographic είχε προβάλει πριν από λίγο καιρό υλικό το οποίο αποδείκνυε την κακοποίηση στα ζώα, την αμέλεια των ανθρώπων για την κατάσταση της υγείας τους και τον χωρισμό των μικρών από τις μητέρες τους.

Η Υπουργός Περιβάλλοντος

της Ζιμπάμπουε συνεχίζει, ωστόσο, να λέει: «Είμαστε ευχαριστημένοι που νεαρά ζώα της Αφρικής φιλοξενούνται καλά στην Κίνα. Είμαστε πρόθυμοι να εξάγουμε ακόμα περισσότερα τα επόμενα χρόνια, δεδομένου ότι θα βοηθήσει στη διατήρηση των άγριων ζώων».

Όλοι οι ειδικοί όμως θεωρούν πως δεν υπάρχει κάποιο όφελος γιατί ποτέ οι ελέφαντες δεν γυρίζουν στο φυσικό τους περιβάλλον κι έτσι είναι δύσκολο να διατηρηθεί το είδος τους.

Επιπλέον, οι ελέφαντες συνήθως περπατούν 75 χλμ την ημέρα, ενώ στους ζωολογικούς κήπους αυτό είναι αδύνατο.

Όμως να σημειωθεί ότι και στην Ζιμπάμπουε υπάρχουν άλλα προβλήματα, καθώς από το 2013 μέχρι σήμερα 300 ελέφαντες έχουν δηλητηριαστεί με κυανιούχες ουσίες, ενώ τον φετινό Οκτώβριο τα περιστατικά ήταν 78.

Τέλος, τονίζεται πως το Εθνικό Πάρκο Χουάνγκε μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 25.000 ελέφαντες και τώρα φιλοξενεί 53.000.

The post Συνέχεια στην κακομεταχείριση των ελεφάντων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα