Προσπάθειες να καλυφθεί η απόσταση Κυβέρνησης- Θεσμών

14:27 4/12/2016 - Πηγή: iPop

Συνεχείς προσπάθειες κάνουν Κυβέρνηση και Θεσμοί προκειμένου να καλυφθεί η απόσταση που υπάρχει σε κρίσιμα ζητήματα, με στόχο το αυριανό Eurogroup να αναγνωρίσει την πρόοδο που έχει γίνει και να επιτευχθεί συμφωνία τουλάχιστον σε τεχνικό επίπεδο.

Εχθές, Σάββατο, Κυβέρνηση και Θεσμοί προχώρησαν σε μια ακόμα τηλεδιάσκεψη προκειμένου να βρουν την «χρυσή τομή» στα ανοιχτά μέτωπα.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των δανειστών, το οικονομικό επιτελείο και η Υπουργός Εργασίας.

Κυβερνητικός παράγοντας τονίζει πως γίνονται «διαδοχικές συζητήσεις, διαδοχικές

προσεγγίσεις» προκειμένου το αυριανό Eurogroup να διαπιστώσει συμφωνία σε επίπεδο Staff Level Agreement σε ποσοστό 95%.

Τα μεγάλα «αγκάθια» εξακολουθούν να είναι το εργασιακό και το δημοσιονομικό, ενώ εκκρεμούν θέματα και αναφορικά με την ενέργεια.

Θυμίζουμε πως την Παρασκευή κυβερνητικό στέλεχος τόνισε πως «τίποτα δεν θα κλείσει, εάν δεν κλείσουν όλα».

«Ορόσημο» χαρακτηρίζει το Eurogroup της Δευτέρας ο Τζανακόπουλος

Για το Eurogroup της Δευτέρας το οποίο χαρακτήρισε «ορόσημο» μίλησε την Κυριακή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ παράλληλα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο και για νέα συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης μέσα στο Δεκέμβριο έτσι ώστε, όπως είπε να μπει η «σφραγίδα».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον σταθμό Αθήνα 9.84 εκτίμησε αναφερόμενος στο αυριανό ραντεβού των ΥΠΟΙΚ της Ε.Ε. πως «θα αποτυπώσει μια κατ’ αρχήν πορεία προς συμφωνία μέχρι το τέλος του χρόνου».

Ο Δ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο και για νέα συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ενώ αναφέρθηκε και στο ΔΝΤ λέγοντας:

Το Ταμείο επαναλαμβάνει τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της πρώτης αξιολόγησης. Τώρα μιλάει για το 2019. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να κάνουμε αποδεκτά όσα ζητάει για τα μέτρα και τα εργασιακά

Photo: The Council of the European Union / SOOC

The post Προσπάθειες να καλυφθεί η απόσταση Κυβέρνησης- Θεσμών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα