Πρόσω ολοταχώς για Brexit ακόμα κι εντός της εβδομάδας;

20:33 12/3/2017 - Πηγή: iPop

Ακόμα και μέσα στην εβδομάδα ενδεχομένως να γίνει η ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, το οποίο θα εκκινήσει τη διαδικασία του Brexit.

Οι εξελίξεις στη Βρετανία επιταχύνονται και αύριο, Δευτέρα, θα γίνει στη Βουλή των Κοινοτήτων συζήτηση και ψηφοφορία για την τροπολογία στο σχέδιο της Kυβέρνησης το οποίο αφορά τους Ευρωπαίους μετανάστες.

Εάν το νομοσχέδιο περάσει απ’ τη Βουλή,

τότε η επιστολή για την ενεργοποίηση του άρθρου 50 απ’ την T. May θα γίνει την Τρίτη ή την Τετάρτη.

Στο μεταξύ, η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής έχει προειδοποιήσει την Βρετανίδα Πρωθυπουργό να είναι προετοιμασμένη με Plan B σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με την Ε.Ε.

Μυστικό non paper, το οποίο διέρρευσε στην εφημερίδα El Pais, αναφέρει πως η ισπανική Kυβέρνηση έχει υπολογίσει ότι ένα σκληρό Brexit θα επιβαρύνει την οικονομία της έως και 4 δισ. ευρώ, εκτός των επιπλέον πληρωμών που θα κληθεί να καταβάλλει ώστε να κλείσει την τρύπα του 15% στον Κοινοτικό Προϋπολογισμό που θα προκαλέσει η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αυτός είναι και ο λόγος που αναλυτές θεωρούν αναξιόπιστες τις πληροφορίες οι οποίες θέλουν Βρετανία και Ισπανία να έχουν δώσει τα χέρια «μυστικά» να είναι προς όφελος και των δύο χωρών αλλά και της Ευρώπης μια καλή συμφωνία αποχώρησης.

Άλλες οι πληροφορίες θέλουν το Λονδίνο να έχει μιλήσει παρασκηνιακά μα την Κυβέρνηση της Πολωνίας κι η May να έχει συμφωνήσει να καλύπτει οικονομικά το ποσοστό επιδοτήσεων προς την χώρα έως το 2019.

Όλα αυτά, ενώ η Αυστρία έχει ζητήσει απ’ την Ε.Ε. να καλύψει το κενό στον προϋπολογισμό της, ύψους 14 δισ. ευρώ το χρόνο, λόγω του Brexit με μέτρα λιτότητας.

Τι έχει προτείνει ο Αυστριακός ΥΠΕΞ;

Μείωση του αριθμού των Επιτρόπων από 14 στους 7Εμπειρογνώμονες του υπουργείου του συστήνουν να μειωθούν οι δαπάνες προσωπικού αλλά και γενικότερα κατά 12,8%Με πληροφορίες από DW

The post Πρόσω ολοταχώς για Brexit ακόμα κι εντός της εβδομάδας; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα