Νέες ακυρώσεις πτήσεων από και προς το Βερολίνο

17:53 12/3/2017 - Πηγή: iPop

Σε νέα απεργία προχωρούν αύριο, Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στα δύο αεροδρόμια του Βερολίνου, δίνοντας συνέχεια στη μισθολογική διένεξη.

Προς το παρόν, έχουν ακυρωθεί ήδη 1.000 πτήσεις απ’ την 25ωρη απεργία η οποία έληξε τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ λόγω της νέας απεργίας θα ματαιωθούν κι άλλες πτήσεις

από και προς το Βερολίνο.

Η Lufthansa ανακοίνωσε πως ακυρώνει όλες τις πτήσεις από τη Φρανκφούρτη και το Μόναχο προς το Βερολίνο και το αντίστροφο.

Θυμίζουμε πως το συνδικάτο Verdi ζητάει αύξηση μισθού για το προσωπικό εδάφους στα 12 ευρώ την ώρα, από περίπου 11 ευρώ, στο πλαίσιο μιας μονοετούς συλλογικής συμφωνίας. Ο εργοδότης προσφέρει περίπου 10 λεπτά του ευρώ περισσότερα την ώρα σε διάστημα τεσσάρων ετών.

Πέραν της Lufthansa, τα δύο αεροδρόμιο εξυπηρετούν γνωστές αεροπορικές εταιρείες όπως οι Air Berlin, easyJet και Ryanair.

Σημειώνεται πως η Aegean ανακοίνωσε την ακύρωση των εξής πτήσεων για τη Δευτέρα:

A3 852 ΑθήναΒερολίνο (Tegel) Αναχώρηση από Αθήνα 08:30A3 853 Βερολίνο (Tegel) – Αθήνα Αναχώρηση από Βερολίνο 11:15

Η αεροπορική εταιρεία προσπαθεί να επικοινωνήσει με όλους τους επιβάτες των παραπάνω πτήσεων και προγραμματίζει την Τρίτη να εκτελέσει έκτακτη πτήση προς/από Βερολίνο με μεγαλύτερης χωρητικότητας αεροσκάφη για τη διευκόλυνση των επιβατών.

Photo: REUTERS/Hannibal Hanschke

The post Νέες ακυρώσεις πτήσεων από και προς το Βερολίνο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα