Προ των πυλών τα πρώτα ραβασάκια για το κτηματόσημο

10:06 22/3/2016 - Πηγή: iPop

Ετοιμάζονται τα πρώτα ραβασάκια αναφορικά με το κτηματόσημο τα οποία σε πρώτη φάση θα αφορούν όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων τους οποίους είχαν δηλώσει δικαιώματα την περίοδο 1997-2008.

Να σημειωθεί, πως μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να αρχίσουν να φτάνουν τα πρώτα «ραβασάκια» στους ιδιοκτήτες ακινήτων για την πληρωμή του κτηματόσημου. Τα εν λόγω ραβασάκια αφορούν τις περιοχές τις οποίες είχαν ενταχθεί στα παλαιότερα προγράμματα κτηματογράφησης.

Παράλληλα, όπως έχει γίνει γνωστό μέσα στον

Απρίλιο και συγκεκριμένα στο πρώτο δεκαήμερο το μήνα θα προκηρυχθεί και ο νέος διαγωνισμός ο οποίος θα αφορά την κτηματογράφηση του υπόλοιπου 65% της Ελλάδας έως το 2020.

Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων οι οποίοι δηλώθηκαν τα δικαιώματα τους την περίοδο 1997-2008 θα πληρώσουν περίπου 35 ευρώ έκαστος, ενώ σε περίπτωση συνδιοκτησίας το τέλος θα καταβληθεί ξεχωριστά από τον κάθε ιδιοκτήτη.

Σύμφωνα με πληροφορείς τις οποίες μεταδίδει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Έθνος, για ένα ακίνητο αντικειμενικής αξίας 100.000 ευρώ ο ιδιοκτήτης θα κληθεί να πληρώσει αναλογικό τέλος το οποίο περίπου φτάνει τα 80. Αν, οι ιδιοκτήτες είναι δύο θα πληρώσουν από 40 ευρώ και οι δύο.

The post Προ των πυλών τα πρώτα ραβασάκια για το κτηματόσημο appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
κτηματοσημο
Τυχαία Θέματα