Οι δικηγόροι συνεδριάζουν για το ασφαλιστικό

09:03 22/3/2016 - Πηγή: iPop

Γενική συνέλευση έχουν σήμερα, Τρίτη, οι δικηγόροι της Αθήνας για το ασφαλιστικό.

Συγκεκριμένα, τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών θα συνεδριάσουν στη 1 το μεσημέρι σχετικά με το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, ενώ θα ακολουθήσει διαδικτυακή τους ψηφοφορία προκειμένου να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Θυμίζουμε πως εδώ και πολλές μέρες, οι δικηγόροι

απέχουν από τα καθήκοντά τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο νόμο για το ασφαλιστικό.

Κατά την συνέλευση, θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση όλων των συμμετεχόντων για το νομοσχέδιο, εν συνεχεία θα συνοψιστούν οι προτάσεις, θα κατατεθούν και θα ακολουθήσει η ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Μέχρι στιγμής, οι δικηγόροι έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν την αποχή τους μέχρι και τις 28 Μαρτίου 2016.

Η Κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι στιγμής στα αιτήματα των δικηγόρων, εκτιμά η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, ενώ τονίζει και πάλι ότι αναμένει από την Κυβέρνηση να προχωρήσει στην κατάθεση ποσοτικοποιημένων και δεσμευτικών προτάσεων για το ασφαλιστικό.

Η Επιτροπή εκφράζει επίσης την άποψη ότι το φορολογητέο εισόδημα των δικηγόρων δεν θα πρέπει να επιβαρυνθεί περαιτέρω. Επιπλέον, ζητά αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ και ευνοϊκές διατάξεις για τους νέους του επαγγέλματος, αλλά και για εκείνους που έχουν εισόδημα έως 20.000 ευρώ.

The post Οι δικηγόροι συνεδριάζουν για το ασφαλιστικό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα