Πουλήθηκε σε δημοπρασία το ιστορικό τηλέφωνο του Hitler

14:47 20/2/2017 - Πηγή: iPop

Πουλήθηκε σε δημοπρασία το κόκκινο τηλέφωνο του Αδόλφου Hitler, «το πιο καταστροφικό όπλο της Ιστορίας», όπως έχει πει ο Alexander Historical Auctions. Το ιστορικό τηλέφωνο πωλήθηκε 243.000 δολάρια σε δημοπρασία, η οποία διοργανώθηκε την Δευτέρα από τον Αμερικανικό Οίκο του Meryland, στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

Ο οίκος δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει στοιχεία σχετικά με την ταυτότητα και την

εθνικότητα του αγοραστή, ο οποίος παρακολουθούσε τη δημοπρασία τηλεφωνικά.

Το ιστορικό τηλέφωνο

Πρόκειται για συσκευή, η οποία βρέθηκε μέσα στο καταφύγιο του Χίτλερ όταν η ναζιστική Γερμανία έχασε στον πόλεμο και έχει χαραγμένο το όνομα του Αδόλφου Hitler, καθώς και έναν αγκυλωτό σταυρό, o οποίος αποτελεί σύμβολο του Τρίτου Ράιχ.

Η αρχική τιμή της συσκευής ήταν 100.000 δολάρια και επιλέχθηκε με βάση τη σπανιότητα και τη μοναδικότητα, που χαρακτηρίζουν το ιστορικό αντικείμενο, όπως εξηγεί ο Αντρέας Κόρνφελντ, του οίκου Alexander.

Η δημοπρασία περιλάμβανε αρκετά αντικείμενα, περίπου 1000 και ήταν προσβάσιμη μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας για τους αγοραστές από όλον τον κόσμο.

Πώς χρησιμοποιήθηκε κατά τον πόλεμο η συσκευή;

Το τηλέφωνο αυτό είχε δώσει στον Hitler η Βέρμαχτ και με αυτό ο αρχηγός των ναζί έδινε τις περισσότερες εντολές κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων χρόνων του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με τον οίκο Alexander Historical Auctions.

Photo: EPA

The post Πουλήθηκε σε δημοπρασία το ιστορικό τηλέφωνο του Hitler appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα