Πού ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας και με τι έγγραφα μετακινούμαστε μετά τις 00:30; Τι συμβαίνει με τη μάσκα στην εστίαση και στα σχολεία;

12:07 23/10/2020 - Πηγή: iPop

Νέα δεδομένα από τα ξημερώματα του Σαββάτου για τους κατοίκους 19 περιοχών. Πού ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας και ποια τα έγγραφα που απαιτούνται για τις μετακινήσεις;

Με τα κρούσματα να έχουν σπάσει κάθε αρνητικό ρεκόρ, νέα μέτρα τίθενται σε εφαρμογή από τα ξημερώματα του Σαββάτου 24 Οκτωβρίου. Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τελευταίο διάγγελμά του, σε περιοχές με επικίνδυνη αύξηση κρουσμάτων, αυτές των επιπέδων

3 και 4, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5.00 το πρωί. Εξαιρούνται, βέβαια, όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης. Δεύτερον, η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού. Όχι μόνο σε κλειστούς αλλά και σε ανοιχτούς χώρους.

Πού ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας;

Το μέτρο για την απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες αφορά σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, που βρίσκονται στα επίπεδα 3 και 4. Ποιες είναι οι περιοχές αυτές;

Επίπεδο 3: Ανατολική Αττική, Αχαΐα, Βοιωτία, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Δυτική Αττική, Δυτικός Τομέας Αθηνών, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Θήρα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Κέα, Κύθνος, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Λάρισα, Λέσβος, Μύκονος, Νήσοι Αττικής, Νότιος Τομέας Αθηνών, Πειραιάς, Πέλλα, Σάμος, Σέρρες, Τρίκαλα.

Επίπεδο 4: Καστοριά, Κοζάνη.

Τα έγγραφα για τις μετακινήσεις

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς σε δηλώσεις του, «τα μόνα έγγραφα που θα υπάρξουν θα είναι πιστοποιήσεις των εργοδοτών με τις αντίστοιχες βεβαιώσεις από την ΕΡΓΑΝΗ, πού εργάζεται και πού τον απασχολεί η επιχείρηση και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις θεμάτων υγείας. Ουδείς άλλος θα κυκλοφορεί από τις 00:30 μέχρι τις 05:00».

Τι ισχύει για την εστίαση;

Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός, η μάσκα είναι υποχρεωτική παντού. Έτσι λοιπόν, όταν θα μπαίνουμε σε χώρους εστίασης, όπως στην καφετέρια και το εστιατόριο, θα φοράμε στο εξής μάσκα, την οποία θα μπορούμε να αφαιρούμε μόνο όταν καθόμαστε στο τραπέζι. Και βέβαια εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των ορθίων σε εσωτερικές αίθουσες.

Υποχρεωτική μάσκα και στα διαλείμματα

Υποχρεωτική θα είναι πλέον η μάσκα και στα διαλείμματα για τους μαθητές σε σχολεία, επιβαρυμένων επιδημιολογικά περιοχών και θα τη βγάζουν μόνο την ώρα της γυμναστικής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, που επικαλείται πηγές του υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές εκτός από το μάθημα θα φοράνε μάσκες και στο διάλειμμα και αναμένεται η έκδοση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης. Το μέτρο θα ισχύσει από την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου σε όσες περιοχές βρίσκονται επιδημιολογικά στα επίπεδα 3 και 4 και δεν θα εφαρμόζεται μόνο την ώρα της γυμναστικής.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πού ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας και με τι έγγραφα μετακινούμαστε μετά τις 00:30; Τι συμβαίνει με τη μάσκα στην εστίαση και στα σχολεία; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα