Πότε θα λυθεί το μυστήριο γύρω από την Αμφίπολη;

18:22 18/11/2014 - Πηγή: iPop

Τα νέα της Αμφίπολης δεν θα έχουν πια την γρήγορη εξέλιξη που είχαν το τελευταίο χρονικό διάστημα. Όπως δήλωσε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη θα χρειαστεί αρκετό χρονικό διάστημα για να μπορέσουν τα εργαστήρια να αξιοποιήσουν τα ευρήματα της Αμφίπολης και να έχουμε στα χέρια μας σίγουρα και αξιόπιστα αποτελέσματα.

Η κ. Λίνα Μενδώνη τόνισε ότι δεν θα μπορούμε να έχουμε πλήρη εικόνα πριν περάσουν οκτώ τουλάχιστον μήνες . Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανασκαφή και είπε ότι εν μέρει η δουλειά στο

πεδίο ολοκληρώθηκε, αλλά πλέον η πολλή δουλειά έχει να κάνει με τη μελέτη και την αξιολόγηση των ευρημάτων.

Η διαδικασία, όμως, της πιστοποίησης δεν θα είναι δύσκολη, γιατί τα οστά είναι καμένα (κατά το τελετουργικό της εποχής στη Μακεδονία) και έτσι η σύγκριση γενετικού υλικού θα δυσκολέψει τους επιστήμονες καθώς η λάρνακα του Φιλίππου βρέθηκε πριν από 50 χρόνια, οπότε και δεν είχαν την ίδια μέριμνα για το ανθρωπολογικό υλικό, με συνέπεια να έχουν πιάσει πολλά χέρια τα οστά και να έχουν μεταφερθεί σε πολλά εργαστήρια. Συμπλήρωσε επίσης ότι η πανεπιστημιακή ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου που ασχολείται με τη Βεργίνα συζητεί να γίνει εξέταση DNA στα οστά του Φιλίππου.

Επιστροφή στην κεντρική σελίδα.

The post Πότε θα λυθεί το μυστήριο γύρω από την Αμφίπολη; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα