5 τρόποι να διατηρήσεις το μπαλκόνι σου καθαρό και τακτοποιημένο

17:14 26/4/2021 - Πηγή: iPop

Ο καιρός πλέον είναι ιδανικός για αράγματα στο μπαλκόνι ή την αυλή! Απ’ την περσινή καραντίνα, πολλοί φροντίσαμε να φτιάξουμε τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού μας πολύ προσεγμένους καθώς το να έχεις ένα μπαλκόνι, έναν κήπο ή μια αυλή με άνετα έπιπλα έγινε προτεραιότητα. Το μεγάλο πρόβλημα, όμως, όταν μιλάμε γι’ αυτούς τους χώρους είναι η καθαριότητα… Πώς μπορείς να έχεις ένα τακτοποιημένο και καθαρό μπαλκόνι χωρίς να γεμίζει όλη την ώρα με γύρη, χώματα, σκόνη και άλλα πράγματα που μεταφέρονται με τον αέρα;

Το μπαλκόνι

είναι σίγουρα ένας απ’ τους πιο εκτεθειμένους χώρους του σπιτιού σου και, καθώς δεν έχει προστασία, λερώνει πιο γρήγορα.

Υπάρχουν, όμως, μερικά κόλπα που θα σε βοηθήσουν να το διατηρήσεις καθαρό για περισσότερο καιρό και να μην σιχτιρίζεις κάθε φορά που βγαίνεις έξω!

Τα tips για ένα καθαρό μπαλκόνι

Ψηλά φυτά

Ένα ψηλό φυτό λειτουργεί ως “τείχος προστασίας” για το μπαλκόνι σου. Ειδικά εάν βάλεις ψηλά φυτά στις άκρες του μπαλκονιού, θα προστατέψεις το εσωτερικό του. Άσε που θα δημιουργήσεις και περισσότερη ιδιωτικότητα για σένα και την παρέα σου!

Ρουτίνα καθαριότητας

Για να μείνει καθαρό, θέλει και τακτικό καθάρισμα, όπως ακριβώς ισχύει και για το εσωτερικό του σπιτιού σου! Έτσι, λοιπόν, μόλις δεις τα πρώτα φυλλαράκια να έχουν πέσει στο πάτωμα και τη σκόνη να αρχίζει να καλύπτει τα έπιπλα, πάρε το ξεσκονόπανο και ξεκίνα! Μάλιστα, το δάπεδο καλό είναι να το τρίβεις καλά 1 φορά κάθε 15 μέρες για να εξασφαλίσεις ότι η βρωμιά θα φεύγει πιο εύκολα, πριν προλάβει να συσσωρευτεί.

Pexels

Μην έχεις πολλά πράγματα ακουμπισμένα στο δάπεδο

Ένας απ’ τους συχνότερους λόγους που δεν καθαρίζουμε όσο τακτικά θα έπρεπε το μπαλκόνι μας το Καλοκαίρι, είναι επειδή το έχουμε γεμίσει με πράγματα. Πρότιμησε αντικείμενα που κρεμιούνται για να μην επικρατεί ένα χάος στο δάπεδο. Θα σου είναι πολύ πιο εύκολη η καθαριότητα εάν δεν έχεις να μετακινήσεις τόσα πράγματα!

Κάνε τα έπιπλα του κήπου σου να μοιάζουν με καινούργια!

Συχνό καθάρισμα στα τζάμια

Το ξέρουμε ότι το σιχαίνεσαι, αλλά τα τζάμια πρέπει να καθαρίζονται σίγουρα συχνότερα απ’ ό,τι τα κάνεις. Αν θέλεις όλη η εικόνα του μπαλκονιού σου να είναι ελκυστική, ξεκίνα απ’ τα τζάμια (μέσα έξω εεε).

Pexels

Χρησιμοποίησε έπιπλα-αποθηκευτικούς χώρους και καλύμματα

Αντί να έχεις όλα τα κηπουρικά σύνεργα χύμα μέσα σε κάποιο καλάθι που έχεις απλά ξεχάσει στο μπαλκόνι, οργάνωσέ το έξυπνα με αποθηκευτικούς χώρους. Θα κερδίσεις διπλά: Και θα έχεις πιο τακτοποιημένο μπαλκόνι και δεν θα σκονίζονται τα πράγματά σου. Φυσικά, είναι περιττό να πούμε ότι πρέπει να επενδύσεις σε καλά καλύμματα για το σαλόνι ή την τραπεζαρία που έχεις έξω!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5 τρόποι να διατηρήσεις το μπαλκόνι σου καθαρό και τακτοποιημένο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα