Πότε αναμένεται το εμβόλιο για τον κοροναϊό;

19:44 31/1/2020 - Πηγή: iPop

Διαστάσεις πανδημίας έχει πάρει πλέον ο κοροναϊός με το Ινστιτούτο Παστέρ να επιδιώκει να αναπτύξει εμβόλιο για τον κοροναϊό.

Παρόλα αυτά, οι προβλέψεις για το εμβόλιο που θα ανατρέψει τις συνέπειες που επιφυλάσσει για την ανθρώπινη υγεία η νόσος δεν είναι ευοίωνες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το εμβόλιο για τον κοροναϊό αναμένεται σε περίπου 20 μήνες, ενώ παράλληλα υπάρχει μεγάλη σύγχυση για το αν η χρήση της μάσκας αποτελεί επαρκές μέτρο προστασίας.

Συγκεκριμένα, το Ινστιτούτο Παστέρ έχει βάλει στο μικροσκόπιο τον κοροναϊό, επιδιώκοντας την ανάπτυξη εμβολίου για την καταπολέμηση

της θανατηφόρας αρρώστιας. Το εμβόλιο είναι πιθανόν να είναι διαθέσιμο διάστημα 20 μηνών, διευκρίνισε ο Κριστόφ ντ’Ανφέρ, στέλεχος του Ινστιτούτου.

«Μη φοράτε μάσκα αν είστε καλά», διαμηνύει σε όλους τους τόνους η αρμόδια υγειονομική υπηρεσία της Σιγκαπούρης, μέσω της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδα της χώρας, επιχειρώντας να αμβλύνει τον πανικό των πολιτών που αναζητούν διακαώς να προμηθευτούν χειρουργικές μάσκες για να προστατευθούν ενάντια στον ταχέως εξαπλούμενο κοροναϊό.

Στη γειτονική Μαλαισία, η Κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες να φορούν πάντα μάσκα και να έχουν μαζί τους μπουκαλάκια με απολυμαντικό υγρό, ενώ παρόμοιες εκκλήσεις έχουν απευθύνει οι αρχές της Ταϊλάνδης και του Βιετνάμ.

Ως αποτέλεσμα, τα συγκεκριμένα μηνύματα έχουν προκαλέσει σύγχυση στους πολίτες σχετικά με τους τρόπους προστασίας από την επικίνδυνη νόσο, που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 200 ανθρώπους στην Κίνα και έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 20 χώρες, με κάποιους ειδικούς να υποστηρίζουν ότι η λανθασμένη τοποθέτηση της μάσκας μπορεί ακόμη και να αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό.

Η Αυστραλία και η Ταϊβάν ανακοίνωσαν ότι οι υγιείς πολίτες δεν χρειάζονται μάσκες, αλλά η Αυστραλία έχει διανείμει ένα εκατομμύριο μάσκες. Απ’ την άλλη, οι μάσκες φοριούνται στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν, την Ταϊπέι, όπου η Κυβέρνηση έχει επιβάλει πλαφόν στην αγορά τους και έχει απαγορεύσει την εξαγωγή τους.

Διαβάστε ακόμα:

Λήξη συναγερμού | Δεν υπάρχει κρούσμα κοροναϊού στο ΑΧΕΠΑ

Photo: Getty Images

Το άρθρο Πότε αναμένεται το εμβόλιο για τον κοροναϊό; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα