Πόσο πιθανό είναι να κολλήσεις τον κορονοϊό; Ξέρουμε την απάντηση!

19:21 12/6/2020 - Πηγή: iPop

Ποιες οι πιθανότητες να κολλήσεις τον κορονοϊό; Πόσο εύκολο είναι; Πιστεύεις ότι γνωρίζεις αρκετές πληροφορίες, ώστε να προστατευτείς σωστά και να αποφύγεις τον κίνδυνο; 

Η πανδημία του κορονοϊού έχει ταλαιπωρήσει εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Η ασθένεια αυτή μεταδίδεται από άτομο σε άτομο κυρίως μέσω των σταγονιδίων από βήχα, φτάρνισμα ή ομιλία. Όλα όσα πρέπει να θυμάσαι και να προσέχεις είναι πολλά και αναμφίβολα δεν είναι εύκολο το να μην κολλήσεις, αν συναναστρέφεσαι με πάρα πολλά άτομα.

Το να είσαι σωστά ενημερωμένος για το τι συμβαίνει στη χώρα σου,

αλλά και σ’ όλο τον πλανήτη είναι απαραίτητο, προκειμένου να συμβάλλεις κι εσύ στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, αλλά και να μην είσαι ένας ακόμα ασθενής. Ωστόσο, έχει παρατηρηθεί πως πολλοί άνθρωποι τόσο σε όλο τον κόσμο όσο και στην Ελλάδα δεν είναι καλά ενημερωμένοι σχετικά με τους ιούς, τα μέτρα προφύλαξης και τα φάρμακά τους. Ο κορονοϊός δεν αποτελεί εξαίρεση, αφού ακόμα μερικοί ψάχνουν τον τρόπο για να προστατευτούν σωστά.

Κορονοϊός: 7 tips για να μην κολλήσεις τον ιό! 

Έχεις αρκετές γνώσεις για τον κορονοϊό; Πόσα γνωρίζεις για τον ιό αυτό που έχει ταλαιπωρήσει τόσο πολύ όλο τον πλανήτη κι έχει θέσει σε καραντίνα εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως; Για παράδειγμα, γνωρίζεις τα μέτρα πρόληψης και προστασίας; Ξέρεις από πού προήλθε και για πόσες ώρες ζει στις επιφάνειες;

Μέσα από ένα τεστ θα ελέγξεις τις γνώσεις σου και θα δεις τις πιθανότητες να κολλήσεις τον κορονοϊό. Αν καταφέρεις να σκοράρεις 8/8, τότε σίγουρα οι πιθανότητες είναι ελάχιστες, αφού είσαι καλά ενημερωμένος και ξέρεις να προστατεύσεις τον εαυτό σου. Όμως, αν το σκορ σου είναι κάτω από 5/8, τότε εξοπλίσου με μπόλικο αντισηπτικό, θα σου χρειαστεί.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Μήπως να δεις τις πιθανότητες και στην μοναδική ψηφιακή πλατφόρμα αξιολόγησης ρίσκου για τον κορονοϊό;

Το σπουδαίο έργο δύο Ελλήνων φοιτητών μέσα στον κορονοϊό

Photos: Pexels

Το άρθρο Πόσο πιθανό είναι να κολλήσεις τον κορονοϊό; Ξέρουμε την απάντηση! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα