Το πιο απολαυστικό σοκολατένιο παγωτό χωρίς παγωτομηχανή

15:38 12/6/2020 - Πηγή: iPop

Είναι η εποχή που το τιμάμε περισσότερο… Το σοκολατένιο παγωτό είναι το αγαπημένο των παιδιών, ενώ και οι μεγάλοι το απολαμβάνουμε απλά με περισσότερες… τύψεις!

Αν θέλεις, όμως, να έχεις πάντα ένα παγωτό στην κατάψυξή σου και να ξέρεις και τι περιέχει, μην το πάρεις έτοιμο, αλλά φτιάξτο! Το σπιτικό παγωτό είναι πάντα καλύτερο απ’ ό,τι το συσκευασμένο, καθώς περιέχει αγνά υλικά, μπορείς

να βάλεις την ποσότητα ζάχαρης της επιλογής σου ενώ εάν προσέχεις τη διατροφή σου, μπορείς να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη με κάποιο υποκατάσταστο της επιλογής σου.

Τα υλικά για το σοκολατένιο παγωτό:75 γρ. κακάο150 γρ. πραλίνα φουντουκιού350 γρ. κρέμα γάλακτος1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιαςΠώς θα φτιάξεις το σοκολατένιο παγωτό;Βάζουμε το μίξερ στη μέγιστη ταχύτητά του και χτυπάμε αρχικά την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει σαν σαντιγί και να αποκτήσει παχύρρευστη και λεία υφή.Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και βάζουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο γάλα, εναλλάξ με το κακάο και την πραλίνα φουντουκιού.Στο τέλος, προσθέτουμε και το εκχύλισμα βανίλιας.Θα καταλάβεις ότι είναι έτοιμο το μείγμα, μόλις γίνει σαν σφιχτή μους σοκολάτα. Κλείνουμε το μίξερ.Αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο του μίξερ, δηλαδή το παγωτό μας, σε ένα σκεύος, το οποίο σκεπάζουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες μέχρι να το καταναλώσουμε.Σερβίρουμε με τα toppings της επιλογής μας, όπως σιρόπι, τριμμένους ξηρούς καρπούς ή μπισκότα, τρούφα σοκολάτας κι ό,τι άλλο φανταστούμε! Επίσης, το σπιτικό παγωτό μας μπορεί να συνοδεύσει και γλυκά, όπως καρυδόπιτα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες κι αυτή την συνταγή:

Vegan παγωτό βανίλια έξτρα απολαυστικό

Photo: taste.com.au

Το άρθρο Το πιο απολαυστικό σοκολατένιο παγωτό χωρίς παγωτομηχανή εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα