Πόσο κακό σου κάνουν 8 ώρες ύπνου με διακοπές;

06:17 23/7/2014 - Πηγή: iPop

Έχουμε μιλήσει κατά καιρούς για το πόσο κακό προκαλεί ο ελλιπής ύπνος. Αυτό που ίσως δεν ήξερες είναι πόσο κακό μπορεί να κάνουν 8 ώρες ύπνου με διακοπές.

Μιλάμε για γονείς, που αναγκάζονται να ξυπνήσουν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας, γιατρούς ή ακόμα και απλούς ανθρώπους που έχουν πρόβλημα με το βραδινό τους ύπνο.

Ο αντίκτυπος στην εγρήγορση, τη διάθεση και τις γνωστικές ικανότητες του ατόμου αυτών των διακοπών του βραδινού ύπνου δεν είχε ποτέ μελετηθεί έως σήμερα.

Στη μελέτη οι συμμετέχοντες ξύπνησαν τέσσερις φορές

κατά τη διάρκεια ενός οκτάωρου ύπνου και έπρεπε να κάνουν μια δουλειά που διαρκούσε 10-15 λεπτά πριν να επιστρέψουν στο κρεβάτι. Οι επιπτώσεις των διακοπών στην εγρήγορση συγκρίθηκαν με τα αποτελέσματα από άλλες δύο νύχτες, όταν οι συμμετέχοντες κοιμήθηκαν για 8 ώρες συνεχόμενες και όταν κοιμήθηκαν για μόλις 4 ώρες.

Οι επιπτώσεις στη διάθεση, την προσοχή και την εγρήγορση ήταν παρόμοιες με αυτές που προκαλούσαν 4 ώρες ύπνου στον οργανισμό.

Σε σύγκριση με τις 8 ώρες χωρίς διακοπή, οι άνθρωποι εμφάνιζαν περισσότερα συμπτώματα κατάθλιψης, κόπωσης και σύγχυσης.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι αυτά τα αποτελέσματα αφορούσαν μόλις μία νύχτα ύπνου με διακοπές, τονίζοντας ότι αναμένουν πολύ χειρότερα συμπτώματα σε αυτούς που συσσωρεύουν πολλές μέρες ύπνου με διακοπές.

«Οι γονείς συχνά αναπτύσσουν συναισθήματα του θυμού προς τα βρέφη τους και στη συνέχεια να αισθάνονται ένοχοι για αυτά τα αρνητικά συναισθήματα», λένε οι επιστήμονες για την περίπτωση των γονέων.

The post Πόσο κακό σου κάνουν 8 ώρες ύπνου με διακοπές; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα