Πώς θα μάθει το παιδί μου να ζητά συγγνώμη;

20:32 10/10/2021 - Πηγή: iPop

Πολλοί γονείς αγχώνονται και πασχίζουν να μάθουν στο παιδί να ζητάει συγγνώμη όταν κάνει κάτι λάθος, όμως, μπορεί εκείνο να αρνείται.

Πριν ξεκινήσουμε, όμως, ν’ ασχολούμαστε μ’ αυτό, πρέπει πρώτα να αναρωτηθούμε πόσο συχνά εμείς οι ενήλικες ζητάμε συγγνώμη και πόσο εύκολο μας είναι. Ας σκεφτούμε, λοιπόν, τώρα ένα παιδί, το οποίο δεν έχει μάθει ακόμα να ελέγχει τις αντιδράσεις και τα συναισθήματά του.

Η λέξη συγγνώμη είναι μια έννοια που συμπεριλαμβάνει την συνειδητοποίηση, την κατανόηση, την αναγνώριση του λάθους ή της υπερβολής μιας συμπεριφοράς. Επομένως, είναι μια λέξη, της οποίας

το περιεχόμενο θα πρέπει να το εξηγήσουμε στο παιδί, και φυσικά αυτό δεν μπορεί να γίνει σε κάθε ηλικία με τον ίδιο τρόπο.

Πώς θα μάθει το παιδί να ζητάει συγγνώμη;Πώς μπορεί να συνδεθεί λανθασμένα η λέξη συγγνώμη με την ντροπή;Πότε μπορεί να έρθει σε δύσκολη θέση το παιδί;Πώς πρέπει να αντιδράσουμε εάν δούμε ότι το παιδί δυσκολεύεται να ζητήσει συγγνώμη;Πώς μπορούμε τελικά να εμφυσήσουμε τη συγγνώμη;Ποιες συμπεριφορές θα πρέπει να αποφύγουμε;

Στα παραπάνω ερωτήματα απαντάει η Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου, Ιδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting, Ψυχολόγος  MSc, Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια, στο άρθρο της με τίτλο «Πώς θα μάθει το παιδί μου να ζητά συγγνώμη;» στο allaboutparents.gr.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς θα μάθει το παιδί μου να ζητά συγγνώμη; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα