Πώς να τα βγάλεις πέρα με έναν σύντροφο που υπεραναλύει τα πάντα

22:05 17/5/2022 - Πηγή: iPop

Ο σύντροφος που υπεραναλύει, είναι ένα θέμα που απασχολεί πολύ κόσμο εκεί έξω. Υπερανάλυση, ψάξιμο, πολλή εσωτερική σκέψη και λιγότερη κουβέντα και την ώρα που εκείνος κοιτά ας πούμε το ποτήρι με το κρασί σιωπηλός μπορεί να σκέφτεται εκατομμύρια πράγματα, που η αλήθεια είναι ότι δεν έχεις ιδέα τη σοβαρότητα και τη βαρύτητά τους, ή μπορεί απλά να σκέφτεται αν έκλεισε το θερμοσίφωνα ή αν θα παίξει 1 ή Χ στο βραδινό ματς. Η λέξη κλειδί στην υπερανάλυση είτε αυτό αφορά το σύντροφό σου είτε εσένα είναι μία.

PexelsΟ σύντροφος που υπεραναλύει

Στο ξεκίνημα μιας σχέσης και αφού βγείτε

κάποια ραντεβού και προχωρήσει το πράγμα μεταξύ σας, λογικά θα έχετε βγάλει τα σχετικά πορίσματα για εκείνον, για τα καλά του και τα ελαττώματά του, όπως το ίδιο θα έχει συμβεί και από τη δική του μεριά.Το να έχεις σχέση με έναν overthinker δεν είναι εύκολο και κάποιες φορές ίσως απαιτεί περισσότερη προσπάθεια από την πλευρά σου για να διατηρήσεις το οικοδόμημα της σχέσης.

Πώς να είσαι περήφανος για τις επιλογές σου;

Στόχος: Επενδύστε στην επικοινωνία

Χωρίς αυτό να σημαίνει στην κυριολεξία το να πεις με κάθε λεπτομέρεια πώς πέρασες τη μέρα σου, η επικοινωνία σε μια σχέση έγκειται στο να χτίσετε ανοιχτή και υγιή επικοινωνία όταν πρόκειται για τη σχέση σας. Αν αφουγκραστείς ότι υπάρχει κάτι τον ενοχλεί, ρώτησέ τον τι είναι αυτό. Ο επαναπροσδιορισμός της σχέση είναι επίσης κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτος όποτε αυτό είναι χρήσιμο.

Καθησύχασέ τον!

Αυτό που θέλει να ξέρει τις περισσότερες φορές ένας overthinker είναι αν τον αγαπάς ακόμα. Αν και εσύ δεν είσαι πολύ καλή στο να εκφράζεις τα συναισθήματά σου, αυτός θα μπορούσε να είναι ο λόγος για τον οποίο ο σύντροφός σου αισθάνεται ανασφαλής και αβέβαιος για το πώς αισθάνεστε γι’ αυτόν. Οι τρελές και αυθόρμητες εκφράσεις αγάπης ίσως ήταν αυτές που θα βοηθούσαν στην περίπτωση της δικής σας σχέσης.

«Δεν το εννοούσα»- Μην το πεις ποτέ σε ένα overthinker

«Το είπα για αστείο» είναι η ατάκα που θα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Συνήθως οι άνθρωποι που υπεραναλύουν, τείνουν να βρίσκουν ένα δικός τους νόημα σε κάθε λέξη που ξεπηδά από το στόμα σου και θα βγάλουν βιαστικά συμπεράσματα.

Αν δεν εννοείς κάτι, μην το πεις. Τόσο απλό. Ή απλά όταν κάνεις χιούμορ, ξεκαθάρισέ το εξ αρχής ώστε να μην έχεις τις εξηγήσεις μετά.

5 εγγυημένοι τρόποι που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από το Overthinking μια για πάντα!

Σταμάτα να του ζητάς να μην υπεραναλύει τα πάντα

Από τη μία είναι περιττό και είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει να το κάνει. Επιπλέον το να τονίσεις με αυτόν τον τρόπο το πρόβλημα δεν θα βοηθήσει πουθενά. Απλώς απόφυγε τη συζήτηση και πες του να αφήσουν πίσω πιθανές ανησυχίες.

Οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τις λέξεις

Δεν χρειάζεται να πεις ούτε λέξη διαβεβαίωσης, ούτε χρειάζεται να τους επιβεβαιώνεις συνεχώς το πόσο σημαντικοί είναι για σένα, αν τους δείχνεις ότι νοιάζεσαι. Οι overthinkers τείνουν να υπερ-αναλύουν καταστάσεις και μπορεί να χρειαστούν ακόμα και μια μέρα να κλειστούν μέσα στο καβούκι τους επανεξετάζοντας το πώς τους έκανες να αισθανθούν στο παρελθόν.

Αντίθετα, αν μπορείς να κάνεις οτιδήποτε, κάνε τον να αισθανθεί ότι είναι ξεχωριστός με τη συμπεριφορά και τις πράξεις σου.

Και για να μην τα μπερδεύουμε, ένας overthinkers δεν είναι ούτε τρελός ούτε τοξικός, γιατί η καραμέλα με την τοξικότητα έχει κουράσει αρκετά, καλό είναι να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους. Ο σύντροφος που υπεραναλύει, απλώς σκέφτεται πάρα πολύ. Αν έχεις την διάθεση και την ενέργεια να επενδύσεις και να δουλέψεις για αυτή τη σχέση, είναι ένα μικρό ελάττωμα που αντιμετωπίζεται και που ξέρεις, μπορεί να έχετε μια απίστευτα ευτυχισμένη σχέση.

Αποδοχή

Δεν θα αγοράσουμε οικόπεδο, ούτε κρίνεται η ζωή κάποιου ανθρώπου και αν με ρωτάς όσο περισσότερος τα σκέφτεσαι και ανησυχείς τόσο πιστεύω ότι τελικά, όλα αυτά γίνονται τεράστιο στο μυαλό σου. Όμως όταν αποφασίζουμε για τους δικούς μας λόγους να αγαπήσουμε, να αφιερώσουμε χρόνο και ενέργεια σε κάποιον άνθρωπο, εκείνος δεν μας έχει κρύψει τι είναι. Ο άνθρωπος φαίνεται και ξεπερνώντας τον αρχικό ενθουσιασμό υπάρχουν αυτά τα κόκκινα πανιά που φαίνονται μάλιστα αρκετά νωρίς.

Αν έχεις σκοπό να συνεχίσεις με αυτόν τον άνθρωπο, θα πρέπει να τον αποδεχτείς και να με τον τρόπο σου να τον υποστηρίξεις. Αν όχι, τότε είναι ένα πραγματικό χάσιμο χρόνου και για τους δύο και το ξέρεις πολύ καλά αυτό.

5 περιπτώσεις που χρειάζεται όντως το overthinking

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς να τα βγάλεις πέρα με έναν σύντροφο που υπεραναλύει τα πάντα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα