«Έπεσε» η Μαριούπολη μετά από 83 μέρες μάχης

15:07 17/5/2022 - Πηγή: iPop

«Έπεσε» η Μαριούπολη. Τέλος στην πιο αιματηρή μάχη του πολέμου στην Ουκρανία. Μετά από 83 μέρες σκληρών μαχών, η Μαριούπολη “πέρασε” στα χέρια των Ρώσων.

Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ, δήλωσε ότι 53 βαριά τραυματισμένοι στρατιώτες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στην ελεγχόμενη από τη Ρωσία πόλη Νοβοαζόφσκ και ότι περισσότεροι από 200 άλλοι μεταφέρθηκαν μέσω ενός διαδρόμου στην Ολενίβκα. «Θα πραγματοποιηθεί μια διαδικασία ανταλλαγής», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τους New York Times,

οι Ουκρανοί τραυματίες μεταφέρθηκαν σε ρωσικά εδάφη με λεωφορεία που έφεραν το ρωσικό πολεμικό έμβλημα «Z», ενώ οι σύντροφοί τους που παρέμεναν στις στοές διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν τον αγώνα τους.

Κορίτσια από την Ουκρανία κόβουν κοντά τα μαλλιά τους για να μην τις βιάσουν οι Ρώσοι στρατιώτες

Απ’ την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι 265 μαχητές που παρέμεναν στο εργοστάσιο του Αζοφστάλ στην Μαριούπολη άφησαν τα όπλα τους και παραδόθηκαν.

The leaving of the #Ukrainian military from #Azovstal.

Heroes pic.twitter.com/0gWWYL4Z28

— NEXTA (@nexta_tv) May 17, 2022

Η απόφαση της Ουκρανίας να δώσει τέλος στην μάχη σημαίνει ότι πλέον η Μόσχα αποκτά τον πλήρη έλεγχο στη νότια Ουκρανία, από τα σύνορα της Κριμαίας.

«Οι 83 ημέρες άμυνας της Μαριούπολης θα μείνουν στην ιστορία ως οι Θερμοπύλες του XXI αιώνα. Οι υπερασπιστές του Αζοφστάλ κατέστρεψαν το σχέδιο των Ρώσων να καταλάβουν την ανατολική Ουκρανία, τους γύρισε μπούμερανγκ και απέδειξε την πραγματική “μαχητική ικανότητα” των Ρώσων… Αυτό άλλαξε εντελώς την πορεία του πολέμου», έγραψε στο Twitter ο σύμβουλος του προέδρου Ζελένσκι διαπραγματευτής Μιχαΐλο Ποντολιάκ.

Ουκρανία: Ένα τείχος από λουλούδια και φωτογραφίες στήθηκε στο Λβιβ στην μνήμη των θυμάτων του πολέμου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Έπεσε» η Μαριούπολη μετά από 83 μέρες μάχης εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έπεσε, Μαριούπολη,epese, marioupoli