Πώς να σταματήσεις να τσούζεις μετά το ξύρισμα

07:03 11/11/2014 - Πηγή: iPop

Το ξύρισμα είναι εύκολη υπόθεση, αλλά τι γίνεται όταν τσούζεις μετά το ξύρισμα; Μην απελπίζεσαι, υπάρχουν λύσεις να βγεις νικήτρια από αυτή τη μάχη! Φυτικά προϊόντα, κρέμες εμπορίου αλλά και «γιατροσόφια» είναι μεγάλοι σύμμαχοι! Από τη στιγμή, λοιπόν, που θα μάθεις τα κόλπα για να εξαφανίσεις το κάψιμο από το ξυραφάκι, θα δεις πως δεν θα ξαναφοβηθείς το ξύρισμα!

Ενυδατική κρέμα ξυρίσματος

Η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγούμε από το έγκαυμα που δημιουργείται από το ξυράφι. Άσε, λοιπόν, το σαπούνι και πάρε μία ενυδατική κρέμα ξυρίσματος για να αποτρέψεις την δημιουργία εγκαύματος!

Aloe
Vera

Η αλόη βέρα έχουμε πει πως έχει εκατοντάδες θετικά! Ένα από αυτά είναι και η επούλωση των εγκαυμάτων! Όταν αρχίσεις να αισθάνεσαι πως τσούζεις, βάλε λίγη αλόη και τρίψτην πάνω στο σημείο που τσούζεις!

Σαλικυλικό οξύ

Το σαλικυλικό οξύ είναι ένα κοινό συστατικό σε προϊόντα ομορφιάς αλλά και κρέμες για την καταπολέμηση της ακμής και της ψωρίασης. Μπορείς όμως να το χρησιμοποιήσεις και για να μειώσεις την ερυθρότητα, να καταπραΰνεις την επιδερμίδα και να μειώσεις τους τραυματισμούς!

Κάνε καθαρισμό πριν από το ξύρισμα

Πριν ξυριστείς χρησιμοποίησε ένα απαλό καθαριστικό απολέπισης κάνοντας ένα ζεστό ντους. Αυτό βοηθά στην εξάλειψη της σκόνης, των ελαίων του δέρματος και απομακρύνει το νεκρό δέρμα που συχνά οδηγεί σε ερεθισμό.

Κρέμα υδροκορτιζόνης

Οι κρέμες με υδροκορτιζόνη έχουν σχεδιαστεί για τη θεραπεία από τα τσιμπήματα εντόμων, τα εξανθήματα και τις ήπιες γρατζουνιές. Λειτουργεί όμως και σαν καταπραϋντικό για τα εγκαύματα.

Μηλόξυδο

Οκ, θα σε τσούξει για 30 δευτερόλεπτα μόλις το βάλεις στο φρεσκοξυρισμένο δέρμα και για κανένα 10λεπτο θα μυρίζεις ξύδι, αλλά μετά από αυτά τα μαρτυρικά λεπτά ούτε ερυθρότητα θα έχεις, ούτε τσούξιμο! Αν έχεις πολύ ευαίσθητο δέρμα, χρησιμοποίησε τρία μέρη νερού σε ένα μέρος μηλόξυδου!

Κομπρέσες

Παραδόξως, τόσο οι ζεστές όσο και οι κρύες κομπρέσες μπορούν να εξαφανίσει το τσούξιμο από το έγκαυμα του ξυρίσματος! Στην πραγματικότητα, αν βρέξεις την περιοχή με κρύο νερό αμέσως μετά το ξύρισμα θα μειώσεις τις πιθανότητες εμφάνισης κάποιου εγκαύματος.

Μέλι

Το μέλι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που βοηθούν να σκοτωθούν τα βακτήρια και να θεραπευθούν οι τραυματισμοί του δέρματος. Μπορείς να εφαρμόσεις ένα λεπτό στρώμα μελιού απευθείας στο έγκαυμα, ή να χρησιμοποιήσεις κρέμες με μέλι ή ένα μείγμα μελιού και γιαουρτιού για να θεραπεύσεις το έγκαυμα.

Επιστροφή στην κεντρική σελίδα.

Επιστροφή στην κατηγορία.

The post Πώς να σταματήσεις να τσούζεις μετά το ξύρισμα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα