Πώς να πετύχεις το τέλειο μακιγιάζ ματιών

20:46 7/2/2020 - Πηγή: iPop

Το μακιγιάζ ματιών για να είναι σωστό και εντυπωσιακό έχει τα μυστικά του! Το βάψιμο των ματιών μπορεί είτε να απογειώσει είτε να καταστρέψει το makeup σου, γι’ αυτό και θέλει πολύ προσοχή! Δεν αρκεί να βάλεις απλά μια μάσκαρα και μια σκιά, χρειάζεται λίγη περισσότερη δουλίτσα.

Ήρθε η ώρα να μάθεις να κάνεις σωστό μακιγιάζ ματιών ακούγοντας τις συμβουλές των κορυφαίων makeup artists. Είσαι έτοιμη να βάλεις σε εφαρμογή τα tips τους και να λάμψεις;

Πώς να πετύχεις το τέλειο μακιγιάζ ματιώνΜολύβι ματιών

Κάνεις το λάθος και παίρνεις

πάντα σκληρά μολύβια ματιών, πιστεύοντας πως έχουν καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτό δεν ισχύει. Αντιθέτως, τα μαλακά μολύβια είναι πιο εύκολα στην εφαρμογή και έχουν καλύτερο αποτέλεσμα.

Κι ένα μυστικό: Για να κάνεις ακόμα πιο σταθερό το μολύβι και να μην μουτζουρωθείς, τοποθέτησε μικρή ποσότητα concealer πριν την εφαρμογή.

Σκιά ματιών

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όλες μας στην σκιά, είναι ότι δεν δίνουμε καμία σημασία στην ποσότητα και στον τρόπο που την απλώνουμε. Παίρνουμε απλά αρκετή ποσότητα σκιάς και βάζουμε στο βλέφαρο μας. Το αποτέλεσμα είναι ότι μετά από ώρα, η σκιά ματιών γίνεται ένα χοντρό στρώμα το οποίο «σκάει» σε κομμάτια.

Πώς να εφαρμόσεις σωστά τη σκιά ματιών:

Πάρε μια ποσότητα ανοιχτόχρωμης σκιάς με το πινέλο σου, φύσηξέ το ελαφρά και άπλωσε τη σκιά στο βλέφαρο, ξεκινώντας απ’ τη γραμμή των βλεφαρίδων ενώ φτάνεις σταδιακά όσο ψηλά θέλεις προς το φρύδι.Βάλε το πινελάκι στην πιο σκούρα σκιά που θέλεις, φύσηξε το πινέλο και άπλωσε τη σκιά απ’ την εξωτερική γωνία του ματιού και προχώρα προς το κόκκαλο του φρυδιού.Ανάμειξε καλά τις δύο σκιές ώστε να γίνουν ένα ενιαίο χρώμα.Μάσκαρα

Είσαι σίγουρη ότι ξέρεις να εφαρμόζεις σωστά τη μάσκαρα ή απλά κάθε φορά αναρωτιέσαι πώς το κάνουν οι άλλες να φαίνεται τόσο εύκολο ενώ εσύ ζορίζεσαι και δεν φαίνονται και οι βλεφαρίδες σου όπως θα ήθελες;

Πώς θα βάλεις σωστά τη μάσκαρα:

Τοποθέτησε το βουρτσάκι στη βάση των βλεφαρίδων και με κινήσεις ζικ ζακ ανέβασε το προς τις άκρες. Αυτή η κίνηση βοηθάει στο να ξεχωρίζει τις βλεφαρίδες.Ένα τρικ που κάνουμε οι makeup artist είναι να χρησιμοποιούμε δυο διαφορετικά προϊόντα. Πρώτα ένα για μήκος και μετά περνάμε από πάνω ένα για όγκο.

Επίσης, όταν διαλέγεις μάσκαρα θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου τι αποτέλεσμα θέλεις (πχ: μήκος, όγκο, αδιάβροχο, να ξεχωρίζει τις βλεφαρίδες). Δεν έχουν όλες το ίδιο αποτέλεσμα!

Eyeliner στο μακιγιάζ ματιών

Απλά ακολούθησε τα βήματα!

Βήμα πρώτο: Κόψε δυο μικρά κομμάτια από το σελοτέιπ. Τοποθέτησέ τα στην εξωτερική γωνία του ματιού σου, μέχρι στο σημείο που τελειώνουν τα φρύδια (έτσι ώστε να σχηματιστεί μια λοξή γραμμή).Βήμα δεύτερο: Πάρε ένα gel eyeliner που είναι αρκετά σταθερό και αποτελεσματικό. Επίσης, τα gel eyeliner διαρκούν για 24 ώρες. Είναι εύκολα στη χρήση τους και ιδανικά αν θες να κάνεις λεπτές ή ακόμη και χοντρές γραμμές. Για να το εφαρμόσεις θα χρειαστείς ένα λεπτό πινέλο. Θα ξεκινήσεις από την εσωτερική γωνία μέχρι προς τα έξω, κάνοντας μια νοητή γραμμή που εσύ θα καθορίσεις πόσο μεγάλη ή μικρή γραμμή θα είναι. Μετά, γέμισε τα κενά στα σημεία που χρειάζεται!Bήμα τρίτο: Τέλος, τοποθέτησε λίγο concealer (με πινέλο ή σφουγγάρι), κάτω ακριβώς από την γραμμή του eyeliner για ένα πιο «καθαρό» αποτέλεσμα.Και μάθε και κάτι ακόμα χρήσιμο:

Βρες το σχήμα των ματιών σου με τον πιο γρήγορο τρόπο!

Photo: Pixabay

Το άρθρο Πώς να πετύχεις το τέλειο μακιγιάζ ματιών εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα