Πώς να μιλήσεις στο παιδί για την απώλεια του κατοικίδιου

11:31 26/9/2014 - Πηγή: iPop

Το αγαπημένο σου κατοικίδιο δυστυχώς έφυγε από τη ζωή και έχασες τη γη κάτω από τα πόδια σου. Ζήσατε μαζί πολλά χρόνια και ήταν εκτός από πιστός σου φίλος και ο πιστός σου σύντροφος σε κάθε στιγμή που τον είχες ανάγκη. Το πρόβλημα, όμως, που αντιμετωπίζεις αυτή τη στιγμή είναι μεγάλο! Πώς θα μιλήσεις, λοιπόν, στο παιδί σου για την απώλεια του κατοικίδιου και πώς θα του πεις ότι ο αγαπημένος σας φίλος έφυγε για πάντα από τη ζωή σας;

Θέλει τρόπο, ειλικρίνεια και φυσικά

όχι ψέματα. Μη διανοηθείς, λοιπόν, να πεις στο παιδί όσο μικρό και αν είναι πώς η απώλεια του κατοικίδιου είναι προσωρινή. Έτσι μπορεί να νομίζεις πώς θα κερδίσεις χρόνο για να του πεις την αλήθεια αλλά κάνεις λάθος. Το παιδί σου θα περιμένει τον φίλο του να γυρίσει και αν καταλάβει πώς τους είπες ψέματα η ψυχή του θα τραυματιστεί βαθιά. Δεν θα εμπιστεύεται και μπορεί να σε θεωρήσει ακόμα και υπεύθυνο για το συγκεκριμένο θάνατο.

Πρέπει να εξηγήσεις την κατάσταση, όπως, έχει! Μπορεί βέβαια, κάποιες φορές να χρειαστεί να παραμελήσεις ένα μικρό μέρος της αλήθειας αλλά γενικότερα το παιδί θα γνωρίζει την κατάληξη του κατοικίδιου και φυσικά με τον καιρό, με στήριξη και με πολύ συζήτηση θα μπορέσει να το ξεπεράσει. Ο τετράποδος φίλος σου ακόμα και τώρα στον θάνατο του πρέπει να αντιμετωπιστεί από εσένα σαν μέλος της οικογένειας σας. Οπότε καλό θα ήταν να μιλήσεις στο παιδί σαν με τον ίδιο τρόπο που το έκανες όταν δυστυχώς έφυγε από τη ζωή η γιαγιά του. Άσε το να θυμάται το αγαπημένο του κατοικίδιο σαν ένα όμορφο όνειρο και πες του πώς είναι το μεγαλύτερο αστέρι που θα βλέπει κάθε φορά που θα κοιτάζει τον ουρανό.

Συμβουλή!

Μπορείς αν το θέλει φυσικά και το παιδί σου να πάρετε ένα άλλο κατοικίδιο για να στρέψει την προσοχή του και να δώσει την αγάπη του σε αυτό! Βέβαια, μην του επιτρέψεις να το βγάλει με το ίδιο όνομα γιατί έτσι δε θα μπορέσει να ξεχάσει ποτέ.

The post Πώς να μιλήσεις στο παιδί για την απώλεια του κατοικίδιου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα