Πώς να κάνεις τον σκύλο σου να σε ακούει, σύμφωνα με τον γητευτή των σκύλων Cesar Milan

15:31 14/9/2020 - Πηγή: iPop

Όταν ο σκύλος σου δεν ακούει τις εντολές σου, απογοητεύεσαι, ενώ η μη υπακοή του μπορεί να γίνει ακόμα και επικίνδυνη. Η καλή επικοινωνία μεταξύ σας μπορεί να σας κρατήσει μακριά από πολλά προβλήματα, όπως το να αρχίσει να τρέχει σ’ έναν δρόμο με πολλά αυτοκίνητα ή να φάει κάτι που δεν πρέπει. Πώς θα σε ακούει ο σκύλος σου εάν δεν το κάνει ήδη; Ο γητευτής των σκύλων, Cesar Milan, μας δίνει μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές!

Εάν

ο σκύλος σου δεν σε ακούει και πολλές φορές ό,τι κι αν του λες, εκείνος κάνει τα δικά του, υπάρχει μια σειρά από πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου και να διαχειριστείς όσον αφορά την εκπαίδευσή του.

Πώς θα σε ακούει ο σκύλος σου- Όσα πρέπει να αντιμετωπίσειςΕνέργεια

Εάν έχεις προσπαθήσει να επικοινωνήσεις με ένα μικρό παιδί, θα ξέρεις πώς ο ενθουσιασμός και η πολλή ενέργεια του αποσπούν την προσοχή. Κάπως έτσι λειτουργούν και τα σκυλιά. Ένας σκύλος που ανυπομονονεί να πάει βόλτα, δεν θα δώσει σημασία σε τίποτα και δεν θα σε ακούσει.

Θυμήσου, λοιπόν, ότι όταν τον εκπαιδεύεις πρέπει να έχει αποβάλει την περισσότερή του ενέργεια για να είναι έτοιμος να σε ακούσει.

FreepikΣυνέπεια

Εάν ο σκύλος σου λαμβάνει διαφορετικά μηνύματα σχετικά με τη συμπεριφορά του, δεν θα καταλάβει ποτέ τι θέλεις από εκείνον. Αυτό ισχύει επίσης εάν τα μέλη της οικογένειας εφαρμόζουν διαφορετικούς κανόνες.

Καθίστε ως οικογένεια και συζητήστε τους κανόνες, τα όρια και τους περιορισμούς που θέλετε να ορίσετε για το σκυλί σας. Μπορεί να είναι χρήσιμο να τα γράψετε και να τα έχετε σ’ ένα εμφανές σημείο.

4 + 1 πράγματα που ένας εκπαιδευτής δεν θα έκανε στον σκύλο του

Αυτοπεποίθηση

Εάν δεν πιστεύεις εσύ όσα του λες, γιατί να σε ακούσει εκείνος; Πρέπει οι εντολές που του δίνεις να δείχνουν αυτοπεποίθηση.

Μια αβέβαιη και συνεσταλμένη συμπεριφορά από εσένα, μπορεί να τον κάνει να μην σε πάρει στα σοβαρά. Η ενέργειά σου παίζει μεγαλύτερο ρόλο απ’ ό,τι πιστεύεις!

PexelsBack to basics

Το σκυλί σου γνωρίζει πραγματικά την εντολή; Μπορεί να χρειαστούν εκατοντάδες ή και χιλιάδες επαναλήψεις για ορισμένα σκυλιά για να μάθουν μια νέα δεξιότητα. Η πρακτική είναι το κλειδί. Ίσως χρειαστεί να επικεντρωθείς στην εξάσκηση, ακόμα κι αν μιλάμε για τα βασικά.

Γλώσσα του σώματος

Μερικές φορές οι λέξεις δεν αρκούν. Εάν σταμάτησε ξαφνικά να κάνει κάτι που ξέρει, ίσως κάτι άλλαξες εσύ στη στάση του σώματός σου. Κοιτάς αλλού; Δεν κάνεις την συνηθισμένη κίνηση με το χέρι που έκανες;

Εάν εξακολουθείς να αντιμετωπίζεις προβλήματα, σκέψου να προσλάβεις έναν επαγγελματία για βοήθεια. Η επικοινωνία μεταξύ εσένα και του σκύλου σου είναι σημαντική και αξίζει επένδυση χρόνου και ενέργειας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Πώς να εκπαιδεύσεις τον σκύλο σου να μην μασουλάει πράγματα;

Photo: Victor Grabarczyk/ Unsplash

Το άρθρο Πώς να κάνεις τον σκύλο σου να σε ακούει, σύμφωνα με τον γητευτή των σκύλων Cesar Milan εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς, Cesar Milan,pos, Cesar Milan