Πώς να αποφύγεις τους ιούς στο Facebook

15:01 5/5/2014 - Πηγή: iPop

Σε είχαμε προειδοποιήσει για δύο ιούς στο fb που είχαν προκαλέσει πανικό. Κατά καιρούς εμφανίζονται διάφοροι ιοί, που κάνουν άνω κάτω την σελίδα σου. Υπάρχουν τρόποι να αποφύγεις τους ιούς στο Facebook. Απλά πρέπει να είσαι πολύ προσεχτικός και καθόλου αφελής! Γενικότερα, όσο αναφορά τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, πρέπει να είμαστε καχύποπτοι για τις προθέσεις αγνώστων αλλά και φίλων.

Μην κάνεις accept σε αγνώστους. Δεν έχεις ιδέα αν τα προφίλ τους είναι

αληθινά και δεν γνωρίζεις τις προθέσεις τους!

Όταν σου στέλνουν ένα αρχείο, συνήθως βίντεο ή φωτογραφικό υλικό μην το ανοίξεις αν δεν είσαι σίγουρος. Δηλαδή, αν σου φαίνεται περίεργο που στο έστειλε, ένας φίλος που έχετε να μιλήσετε καιρό, τότε κάτι δεν πάει καλά. Απλά ρώτησε τον «Μου έστειλες κάτι» ή άμα είναι από κάποιον άγνωστο, τι κάνει νιαου νιαου στα κεραμίδια!

Να αλλάζεις κάθε βδομάδα τον κωδικό σου. Μπερδεύεις τους χάκερ και δεν είναι εύκολο να παραβιάσουν την ιστοσελίδα σου. (Οκ, αυτό είναι μπελαλίδικο, αλλά θα σε σώσει!)

Μην μπαίνεις σε σελίδες που σε ενημερώνουν ότι κέρδισες κάτι πχ κινητό, ipad κλπ. και τονίζοντας σου, κιόλας, ότι δεν είναι πλάκα. Τις περισσότερες φορές το μόνο δωράκι που έχουν για σένα, είναι ένας ωραιότατος ιός!

Αν κάποιος σου φαίνεται ύποπτος, ανάλογα με τον τρόπο που λειτουργεί στο Fb ή με κάποιο τρόπο σ΄ έχει παρενοχλήσει στο διαδίκτυο. Μην διαστάσεις να κάνεις αναφορά (ανώνυμη) στη σελίδα που διαθέτει γι’ αυτό το λόγο το Facebook. Το παράπονο σου, θα μεταφερθεί άμεσα στη δίωξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος!

The post Πώς να αποφύγεις τους ιούς στο Facebook appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα