Οι γονείς ίδιου φύλου μεγαλώνουν υγιή παιδιά;

16:32 18/9/2014 - Πηγή: iPop

Δεν αναφερόμαστε στην ψυχική ή σεξουαλική τους υγεία που τόσο έχει συζητηθεί και ούτως ή άλλως μάλλον η απάντηση δικαιώνει τους γονείς ίδιου φύλου. Η έρευνα που έγινε στην Αυστραλία σε 315 γονείς ίδιου φύλου με συνολικά 500 παιδιά, εξέτασε το βιολογικό παράγοντα, δηλαδή κατά πόσο τα παιδιά αυτά ήταν υγιή στην ανάπτυξή τους. Τα αποτελέσματα που δημοσιεύονται στο BMC Public Health είναι εντυπωσιακά:Τα παιδιά των γονέων

ιδίου φύλου έχουν άνω του μέσου όρου επιδόσεις στην υγεία και την ευημερία τους. Από αυτές τις οικογένειες, το 80% των γονέων ήταν γυναίκες, ενώ το 18% ήταν άνδρες.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα αποκαλύπτει ότι τα παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών ίδιου φύλου είχαν σκορ κατά μέσο όρο έξι% μεγαλύτερο από ό, τι ο γενικός πληθυσμός.

Ο επικεφαλής ερευνητής Simon Crouch του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης είπε ότι οι περισσότεροι δείκτες όπως η ιδιοσυγκρασία και η διάθεση, η συμπεριφορά, η ψυχική υγεία και η αυτοεκτίμηση σε αυτά τα παιδιά ήταν ισοδύναμοι με τα παιδιά του γενικού πληθυσμού. Ωστόσο, ειδικά στον τομέα της υγείας, τα παιδιά γονέων του ιδίου φύλου ήταν ακόμα καλύτερα.

«Γνωρίζουμε ότι οι γονείς ιδίου φύλου είναι πιο πιθανό να μοιράζονται τη φροντίδα των παιδιών και των ευθυνών πιο δίκαια από τους ετεροφυλόφιλους γονείς, βάσει των δεξιοτήτων τους και όχι των ρόλων των δύο φύλων. Αυτό φαίνεται να συμβάλλει σε ένα πιο αρμονικό νοικοκυριό και να έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία των παιδιών», λέει.

Η άλλη όψη του νομίσματος

Παρά τα θετικά ευρήματα, ωστόσο, τα δύο τρίτα περίπου των παιδιών με γονείς ιδίου φύλου βιώνουν κάποια μορφή στιγματισμού λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού των γονιών τους, η οποία μπορεί να έχει αντίκτυπο στην ψυχική και συναισθηματική τους ευεξία.

«Μπορεί να είναι ασήμαντες, όπως το ότι γράμματα από το σχολείο στο σπίτι απευθύνονται στον κύριο και την κυρία. Ή μπορεί να είναι πιο ακραία, με τη μορφή εκφοβισμού και κακοποίησης στο σχολείο», δηλώνει ο ερευνητής.

Για την περαιτέρω κατανόηση των αποτελεσμάτων αυτών, μελλοντικά θα γίνουν συνεντεύξεις με γονείς ιδίου φύλου μονογονεϊκών οικογενειών ώστε να διερευνηθεί ο στιγματισμός που υφίστανται τα παιδιά.

The post Οι γονείς ίδιου φύλου μεγαλώνουν υγιή παιδιά; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα