Πώς να αντιμετωπίσεις την αλλεργία της Άνοιξης

10:02 7/5/2014 - Πηγή: iPop

Ταλαιπωρείσαι και εσύ από τη γνωστή αλλεργία της Άνοιξης; Μένεις ξάγρυπνος γιατί δεν μπορείς να αναπνεύσεις και είσαι μονίμως μ’ ένα χαρτομάντηλο στο χέρι. Κόκκινα μάτια, κόκκινη μύτη και πολύ βήχας. Σε καταλαβαίνουμε! Τα έχουμε περάσει και εμείς αυτά. Γι’ αυτό θα σου προτείνουμε φυσικούς τρόπους για αντιμετωπίσεις τη βασανιστική αλλεργία!

Να προτιμάς τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη C.

Το μαύρο και πράσινο τσάι, τα μήλα, τα κρεμμύδια, οι ντομάτες, το μπρόκολο, τα εσπεριδοειδή και το κόκκινο κρασί, περιέχουν κουερσετίνη. Πρακτικά, αυτό σημαίνει

πως είναι φυσικό αντιοξειδωτικό με αντιφλεγμονώδη δράση.

Μεγάλοι σύμμαχοι στη μάχη με τις αλλεργίες είναι τροφές όπως τα ψάρια, τα καρύδια, το λινέλαιο και τα αυγά, οι οποίες θα καταπραΰνουν τα συμπτώματα της αλλεργικής αντίδρασης.

Συχνές πλύσεις με αλατόνερο ή με φυσικό ορό θα σε σώσουν καθώς αντιμετωπίζουν άμεσα το μπούκωμα.

Το τσάι μέντας, μέγιστος σύμμαχος!. Αντιμετωπίζει τη φαγούρα κυρίως στη περιοχή του λαιμού. Μην το πιεις απλά, κάνε μικρές κομπρέσες με τσάι μέντας και αν έχεις βγάλει και εξανθήματα, ακούμπα πάνω τις κομπρέσες!

Να φτιάχνεις 2 φορές την ημέρα ρόφημα με νερό και λεμόνι. Έχει αντιαλλεργικές ιδιότητες και διώχνει τις τοξίνες από τον οργανισμό. Μπορείς να προσθέσεις και μια κουταλιά μέλι.

Όπως βλέπεις, δεν είναι πάντα τα φάρμακα, η λύση!

The post Πώς να αντιμετωπίσεις την αλλεργία της Άνοιξης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα