Πως μπορούν τα νεογέννητα γατάκια να μεγαλώσουν χωρίς τη μαμά τους;

15:31 20/9/2014 - Πηγή: iPop

Μπορούν τα νεογέννητα γατάκια να μεγαλώσουν χωρίς τη μαμά τους;; Η απάντηση είναι πως φυσικά και μπορούν, αρκεί να έχεις όρεξη…

Το νεογέννητο γατάκι που βρήκες στο δρόμο, είτε γιατί κάποιος το πέταξε, είτε γιατί έχασε τον δρόμο από την αγκαλιά της μαμάς του, μπορεί να μεγαλώσει άνετα στα χέρια σου αρκεί να έχεις υπομονή και πρόγραμμα.

Όταν λέμε πρόγραμμα δεν εννοούμε κάτι τρομακτικό, απλά στην ουσία πρέπει να είσαι εκεί για να το ταΐσεις.
Όπως κάθε νεογέννητο πλασματάκι στον κόσμο θέλει το γάλα του έτσι είναι και το μικρό γατάκι.
Το καλύτερο γάλα που μπορείς να του προσφέρεις

είναι ειδικό γάλα για νεογέννητα γατάκια που το αγοράζεις στα pet shops. Έχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το νεογέννητο γατάκι σου.

Φυσικά όμως δεν αρκεί μόνο αυτό!!
Πρέπει να το βάλεις σε ένα ζεστό μέρος για να μην πάθει υποθερμία. Πρέπει να κρατάς 24 ώρες το 24άωρο το σωματάκι του ζεστό. Αυτό θα το πετύχεις με φλις κουβερτούλες, αλλά και όταν είναι χειμώνας μπορείς να βάλεις το κρεβατάκι του δίπλα στο καλοριφέρ, η στο τζάκι, η ακόμα, και μια θερμοφόρα κάτω από την κουβέρτα του είναι ότι πρέπει.

Ένα πολύ βασικό που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι πως τα μικρά γατάκια δεν μπορούν μα ουρήσουν ούτε και να ενεργηθούν από μόνα τους, καθώς κάποιοι μυς ακόμα δεν έχουν αναπτυχθεί. Η μαμά τους με την γλώσσα της, τα βοηθά.
Εσύ όμως το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις ένα βαμβάκι, να το βρεθείς με ζεστό νεράκι και να ξεκινήσεις να του τρίβεις την κοιλίτσα του. Με αυτό τον τρόπο θα του προκαλέσεις την ανάγκη του, συνήθως μετά το γεύμα.

Αν ακολουθήσεις όλα τα παραπάνω βήματα, τότε σίγουρα θα είσαι εσύ η μαμά για το γατάκι που μόλις έσωσες, και το νεογέννητο γατάκι σου θα ζήσει μια φυσιολογική ζωή..!!!

Έτσι έκανα και εγώ με την μικρή μου Μπουκιά, αυτή που είναι και στις φωτογραφίες…
Και όπως θα δεις, από μπουκιά έγινε ολόκληρη μερίδα.

The post Πως μπορούν τα νεογέννητα γατάκια να μεγαλώσουν χωρίς τη μαμά τους; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα