Πώς αλλάζει η προσωπικότητά σου όταν σταματάς το κάπνισμα

19:14 14/1/2021 - Πηγή: iPop

Το κάπνισμα σκοτώνει. Αυτό δεν είναι μια καινούργια πληροφορία. Εάν καπνίζεις, ξέρεις ήδη ότι είναι καλό να σταματήσεις να το κάνεις. Είναι κάτι που πρέπει να κάνεις για τον εαυτό σου αλλά και για τους γύρω σου. Εάν δεν σε νοιάζει το ότι με το να καπνίζεις σκοτώνει σιγά σιγά τον εαυτό σου, σου έχουμε ακόμα ένα κίνητρο: Σύμφωνα με την επιστήμη, το τσιγάρο καταστρέφει επίσης και την προσωπικότητά σου. Πώς, όμως, αλλάζει όταν σταματάς το κάπνισμα;

Σε μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Missouri, μια ομάδα καπνιστών βρέθηκε να έχει υψηλή βαθμολογία σε δύο ιδιότητες:

Παρορμητικότητα και νευρωτισμός. Ξέρεις, το να ενεργείς χωρίς να σκέφτεσαι και να είσαι ανήσυχος όλη την ώρα.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι όσοι σταμάτησαν το κάπνισμα έδειξαν δραματική μείωση αυτών των δύο χαρακτηριστικών.

Ναι, όταν σταματάς το κάπνισμα υπάρχουν αλλαγές στην προσωπικότητά σου, ακόμα και το πώς αλληλεπιδράς με τους γύρω σου. Για να μην αναφέρουμε ότι η διακοπή του καπνίσματος θα σε κάνει να νιώθεις πολύ πιο ευτυχισμένος!

Η μοναδική άσκηση που σε βοηθά να κόψεις το κάπνισμα!

Θα εκπλαγείς απ’ το πόσο θα μειωθεί το δράμα στη ζωή σου μόλις κόψεις το κάπνισμα. Μια περίοδος παρορμητικότητας είναι μια χαρά, αλλά δεν είναι τρόπος να ζήσεις όλη σου τη ζωή. Θα δεις ότι όταν σταματήσεις να καπνίζεις θα έχεις πολύ πιο καθαρή σκέψη και δεν θα έχεις ανάγκη την νικοτίνη για να ηρεμήσεις.

PixabayΤι αλλάζει στο σώμα σου όταν σταματάς το κάπνισμα;

Μετά από 1 χρόνο αποχής απ’ το τσιγάρο, η ανάγκη σου να καπνίσεις θα έχει εξαφανιστεί, το δέρμα θα είναι πιο υγιές και ο κίνδυνος για ισχαιμικό επεισόδιο μειώνεται κατά 50%.

Στα 5 χρόνια, η κυκλοφορία του αίματος έχει αποκατασταθεί πλήρως, ο κίνδυνος για εγκεφαλικό γίνεται ο ίδιος με εκείνον των μη καπνιστών, ενώ το νευρικό και ανοσοποιητικό σύστημα λειτουργούν καλύτερα.

Στα 10 χρόνια, ο κίνδυνος για καρκίνο του πνεύμονα γίνεται δύο φορές μικρότερος από εκείνον ενός καπνιστή, ενώ μειώνεται και ο κίνδυνος για καρκίνο του στόματος, του λαιμού, του οισοφάγου, των νεφρών και του παγκρέατος.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Πώς αλλάζει η προσωπικότητά σου όταν σταματάς το κάπνισμα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα