Πολύνεκρη επίθεση με «άρωμα» τρομοκρατίας στην Αγία Πετρούπολη

21:49 3/4/2017 - Πηγή: iPop

Πολύνεκρη επίθεση με «άρωμα» τρομοκρατίας σημειώθηκε στην Αγία Πετρούπολη και συγκεκριμένα στο Μετρό της πόλης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 10 άτομα και να τραυματιστούν τουλάχιστον 47 άνθρωποι. Μπορεί μέχρι στιγμής να μην έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης και να μην έχουν βρεθεί αποδεικτικά στοιχεία ότι η έκρηξη σχετίζεται με την τρομοκρατία, όμως, όλα τα σενάρια συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για μια τρομοκρατική

επίθεση.

Οι Αρχές έχουν ξεκινήσει ήδη έρευνες για τρομοκρατική ενέργεια, ενώ έχει εκδοθεί ένταλμα έρευνας για δύο άτομα, τα οποία φέρεται να σχετίζονται με την τραγωδία.

Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε στο Interfax:

Δύο άνθρωποι αναζητούνται καθώς υπάρχουν υποψίες ότι σχεδίασαν την επίθεση, ένας εκ των οποίων πιστεύεται ότι τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο βαγόνι του μετρό και ο δεύτερος ότι τοποθέτησε έναν εκρηκτικό μηχανισμό στο σταθμό του μετρό «Πλόστσαντ Ρεβολούτσι»

Ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας, Dmitry Medvedev, έκανε ευθέως λόγο για τρομοκρατική επίθεση, σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook.

Αυτοί που τραυματίστηκαν από την τρομοκρατική επίθεση στην Αγία Πετρούπολη, θα λάβουν όλη την απαραίτητη βοήθεια. Έχουν δοθεί όλες οι εντολές στα υπουργεία Υγείας και Εκτάκτων Καταστάσεων. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους φίλους των θυμάτων. Ο πόνος είναι κοινός

Και ο Γενικός Εισαγγελέας της Μόσχας σε δηλώσεις του νωρίτερα έκανε λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα, ωστόσο, λίγο αργότερα διατήρησε τις επιφυλάξεις του.

Ο Πρόεδρος Putin απ’ την πλευρά του, κάνοντας συγκρατημένη δήλωση αρχικά, τόνισε πως εξετάζονται όλα τα σενάρια σχετικά με την επίθεση, ακόμα κι εκείνο της τρομοκρατίας.

Η ρωσική κυβέρνηση προσπαθεί να αποδείξει την αιτία των εκρήξεων, με όλα τα ενδεχόμενα να εξετάζονται, συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατίας

Το εάν πρόκειται για μια ακόμα τρομοκρατική επίθεση ή όχι, θα αποδειχθεί μέσα στις επόμενες μέρες ή ώρες, το σίγουρο, όμως, είναι ότι ο τρόμος επέστρεψε για ακόμα μια φορά, με δεκάδες αθώους πολίτες να χάνουν τη ζωή τους και να τραυματίζονται σοβαρά, με σύσσωμη την παγκόσμια κοινότητα να εκφράζει τη θλίψη και την οργή της για την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Διαβάστε ακόμα:

Όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής για την επίθεση στο Μετρό της Αγίας Πετρούπολης | Photos & Videos

Photo: Twitter

The post Πολύνεκρη επίθεση με «άρωμα» τρομοκρατίας στην Αγία Πετρούπολη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα