Αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να ηρεμήσεις όταν έχεις άγχος

20:58 3/4/2017 - Πηγή: iPop

Οι βαθιές ανάσες είναι το «κλειδί» για να ηρεμήσεις όταν έχεις άγχος. Τώρα, οι ερευνητές ανακάλυψαν το βιολογικό λόγο για τον οποίο η αναπνοή μπορεί να σε ηρεμήσει.

Όταν ένας ασθενής πρέπει να υποβληθεί σε μια χειρουργική επέμβαση, συνήθως οι γιατροί του συστήνουν να πάρει βαθιές, αργές ανάσες για να απαλλαγεί απ’ το άγχος και να ηρεμήσει. Μπορεί να σου φαίνεται μια ανεπαρκής μέθοδος, όμως, σε πολλές περιπτώσεις πραγματικά λειτουργεί!

Οι επιστήμονες πλέον σου έχουν την εξήγηση γιατί οι βαθιές αναπνοές μπορούν να σε βοηθήσουν.

Ερευνητές απ’ το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ διαπίστωσαν

ότι στα ποντίκια, μια ομάδα των νεύρων του εγκεφάλου που ρυθμίζει την αναπνοή, έχει άμεση σύνδεση με το κέντρο της διέγερσης του εγκεφάλου. Μ’ άλλα λόγια, η αναπνοή μπορεί να έχει άμεση επίδραση στο συνολικό επίπεδο δραστηριότητας του εγκεφάλου.

Η ομάδα μελέτησε 3.000 νευρώνες στον εγκέφαλο, οι οποίοι ελέγχουν το σύνολο των διαφορετικών προτύπων αναπνοής ενός ποντικιού, από τη γρήγορη μέχρι την πιο αργή αναπνοή. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τουλάχιστον 60 είδη νευρικών κυττάρων συνθέτουν το λεγόμενο «βηματοδότη αναπνοής» και κάθε ένα από αυτά τα νευρικά κύτταρα είναι υπεύθυνο για διαφορετικά πρότυπα αναπνοής.

Χρησιμοποιώντας μια γενετική τεχνική, οι επιστήμονες κατάφεραν να κάνουν ορισμένους νευρώνες να «σιγήσουν» για να δουν εάν επηρεάζεται η αναπνοή.

Στην αρχή, η τεχνική τους δεν είχε αποτέλεσμα, ωστόσο, όλα άλλαξαν όταν μετακίνησαν τα ποντίκια σε άλλο κλουβάκι. Αντί να ταραχτούν και να είναι ανήσυχα τα ποντίκια με την αλλαγή περιβάλλοντος, διαπιστώθηκε πως ήταν πολύ ήρεμα και είχαν έως και μια ψυχρή αντιμετώπιση στην αλλαγή του κλουβιού.

Κάπως έτσι, εξηγούν οι ερευνητές, λειτουργεί η αναπνοή και στον άνθρωπο!

Photo: Getty

The post Αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να ηρεμήσεις όταν έχεις άγχος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα