Ποιος είναι ο νέος Πρωθυπουργός της Βρετανίας; Η αμύθητη περιουσία του και η εκατομμυριούχος γυναίκα του

16:07 24/10/2022 - Πηγή: iPop

Μετά την παραίτηση της Λιζ Τρας, τα ηνία του Βρετανικού κράτους αναλαμβάνει ο Ρίσι Σούνακ. Μια στιγμή ορόσημο για την ιστορία της Αγγλίας, καθώς για πρώτη φορά Ινδουιστής, απόγονος μεταναστών από την Ινδία και την Αφρική, έγινε ο νέος διαχειριστής της έκτης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου. Μάλιστα, την ίδια στιγμή που εκατομμύρια Βρετανοί παλεύουν με την κρίση του κόστους ζωής, ο νέος κάτοικος του Downing Street 10 είναι πλουσιότερος ακόμα και από τον μονάρχη του έθνους.

Ο Σουνάκ και η γυναίκα του, Αξόνα Μούρτι, διαθέτουν

περιουσία £730 εκατομμυρίων, ένα πόσο αστρονομικό που ξεπερνάει σχεδόν εις διπλούν την αντίστοιχη του Βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου, που υπολογίζεται γύρω στα £300-£350 εκατομμύρια.

Ρίσι Σουνάκ βιογραφικό: ηλικία, σπουδές, καριέρα στην πολιτική

Ο Ρίσι Σουνάκ γεννήθηκε στις 12 Μαΐου του 1980 στο Southampton, στην Νοτιοανατολική Αγγλία, από Ινδούς γονείς οι οποίοι γεννήθηκαν στην Αφρική. Ο πατέρας του ήταν γενικός ιατρός ενώ η μητέρα του ήταν φαρμακοποιός που διατηρούσε ένα τοπικό φαρμακείο.

Η ακαδημαϊκή πορεία του νέου Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου είναι αξιοζήλευτη. Ο Σουνάκ είναι απόφοιτος του Winchester College, του Lincoln College, του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του Stanford. Ωστόσο, στα φοιτητικά του χρόνια ο Ρίσι κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών δούλευε σαν σερβιτόρος για να βγάζει το χαρζτιλίκι του.

Από το 2001 έως το 2004, εργάστηκε ως αναλυτής στην Goldman Sachs, μια επενδυτική τράπεζα. Άφησε τη δουλειά για να ενταχθεί στην The Children’s Investment Fund Management (TCI), στην οποία έγινε και συνεταίρος τον Σεπτέμβριο του 2006. Εντάχθηκε σε μια άλλη εταιρεία hedge fund Theleme Partners το 2009, ενώ υπηρέτησε επίσης ως διευθυντής της επενδυτικής εταιρείας Catamaran Ventures, ιδιοκτησίας του πεθερός του.

Ο Ρίσι εξελέγη Συντηρητικός βουλευτής του Ρίτσμοντ τον Μάιο του 2015 και υπηρέτησε ως Κοινοβουλευτικός Ιδιωτικός Γραμματέας στο Τμήμα Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής από τον Ιούνιο του 2017 μέχρι τον υπουργικό του διορισμό.

View this post on Instagram

A post shared by Rishi Sunak (@rishisunakmp)

Ποια είναι η Αξάτα Μούρτι;

Ο Ρίσι Σουνάκ παντρεύτηκε με την Αξάτα Μούρτι τον Αύγουστο του 2009 και το ζευγάρι έχει αποκτήσει δύο κόρες. Γεννημένη σε μια επιχειρηματική οικογένεια από γονείς που ήταν πρωτοπόροι στον τομέα της τεχνολογίας και της πληροφορικής της Ινδίας, η Αξάτα Μούρτι έγινε πρωτοσέλιδο τον Δεκέμβριο του 2020, όταν οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ήταν πλουσιότερη από τη βασίλισσα της Αγγλίας.

Η 41 χρονη, Αξάτα είναι κόρη του Ινδού δισεκατομμυριούχου N.R. Η Narayana Murthy, με την αξία των μετοχών της στην οικογενειακή αυτοκρατορία Infosys να ανέρχεται στα £430 εκατομμύρια.

Έχοντας πάθος για την βιομηχανία της μόδας, η σύζυγος του νέου Πρωθυπουργού διατηρεί μεταξύ των άλλων και τη δική της εταιρεία μόδας, ενώ ταυτόχρονα διευθύνει μια εταιρία επιχειρηματικών κεφαλαίων που ιδρύθηκε από τον πατέρα της το 2010.

Η Βρετανία απέκτησε καινούργιο Πρωθυπουργό. Το έργο του θα φανεί στην πορεία, ωστόσο ένας εκατομμυριούχος στο τιμόνι ενός κράτους δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Ο Βρετανικός λαός περνάει μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο και αν θα μπορέσει να δεχτεί έναν άνθρωπο που εκ των πραγμάτων δεν είναι σε θέση να συμμεριστεί τις αγωνίες του, θα φανεί πολύ σύντομα. Όπως και να έχει, το Ηνωμένο Βασίλειο καλωσορίζει σήμερα τον καινούργιο του διαχειριστή.

Liz Truss: Τα γεγονότα των 44 ημερών που οδήγησαν στην παραίτηση της Πρωθυπουργού με την πιο σύντομη θητεία στη Βρετανίας

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ποιος είναι ο νέος Πρωθυπουργός της Βρετανίας; Η αμύθητη περιουσία του και η εκατομμυριούχος γυναίκα του εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποιος, Πρωθυπουργός, Βρετανίας,poios, prothypourgos, vretanias