Ποια είναι τα πιο διάσημα φαγητά της Ελλάδας που πρέπει να απολαύσεις;

20:17 20/8/2022 - Πηγή: iPop

Η Ελλάδα μπορεί να φημίζεται για την φιλοξενία της και τα υπέροχα φυσικά τοπία που διαθέτει, ωστόσο είναι ευρέως γνωστή και για την κουζίνα της. Η ελληνική κουζίνα είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για τα υγιεινά, χορταστικά πιάτα της και τη φιλοσοφία των απλών, αλλά ανώτερης ποιότητας πρώτων υλών, καθιστώντας την μια από τις πιο θρεπτικές και συνάμα νόστιμες στον κόσμο. Ποια είναι, όμως, τα πιο διάσημα φαγητά της Ελλάδας που

πρέπει να δοκιμάσει κάποιος όταν την επισκεφτεί και πού θα τα συναντήσεις;

Οι πιο νόστιμες κουζίνες του κόσμου που πρέπει να δοκιμάσεις!

Η σταθερά της Ελλάδας

Όταν θα μας ρωτήσει κάποιος ποιο είναι το πιο signature φαγητό της Ελλάδας, δεν γίνεται να μην πούμε το σουβλάκι. Το ελληνικό σουβλάκι είναι ο βασιλιάς της ελληνικής κουζίνας και ένα από τα πιο διάσημα φαγητά της Ελλάδας. Το σουβλάκι είναι μια τέλεια λύση για να χορτάσει κάποιος, καθώς πέραν της δεδομένης νοστιμιάς του είναι και μια φτηνή επιλογή. Αποτελείται, κυρίως, από γύρο είτε κοτόπουλο, είτε χοιρινό όπως, επίσης, και από κομμάτια κρέατος ψημένα στη σχάρα. Συνοδεύεται με πατάτες και με διάφορα λαχανικά.

FreepikΟ παραδοσιακός μουσακάς

Ο μουσακάς είναι, επίσης, ένα από τα πιο διάσημα φαγητά της Ελλάδας, καθώς είναι ιδιαίτερα γνωστό στους τουρίστες που σπεύδουν για να το δοκιμάσουν. Οι λαχταριστές στρώσεις από κρεμώδη μπεσαμέλ, κιμά, μελιτζάνα και πατάτα φέρνουν αναμνήσεις από σπιτική μαγειρική και κυριακάτικα μεσημεριανά γεύματα σε κάθε ελληνικό μυαλό.

Μια είναι η σαλάτα

Δεν γίνεται να μιλάμε για ελληνική κουζίνα και να μην αναφερόμαστε στην πιο διάσημη σαλάτα. Η χωριάτικη σαλάτα είναι άλλο ένα κλασικό ελληνικό πιάτο το οποίο μπορούμε να το απολαύσουμε ως συνοδευτικό ή πλήρες γεύμα. Τα απαραίτητα συστατικά εδώ είναι ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι και φέτα, αλλά μπορούν να προστεθούν περισσότερα ανάλογα με τη γεύση. Μπορεί να τη βρούμε φτιαγμένη και με άλλα υλικά όπως με πράσινες πιπεριές, ελιές, κάπαρη, ρίγανη ή μαϊντανό. Ανεξάρτητα από το τι περιέχει, η σαλάτα πρέπει να περιχυθεί με άφθονες ποσότητες έξτρα παρθένου ελαιόλαδου, που είναι το σήμα κατατεθέν του ελληνικού εδάφους και της ελληνικής γαστρονομίας.

Τα περιβόητα γλυκά του κουταλιού

Διάφορα τοπικά φρούτα και ορισμένα τοπικά λαχανικά μετατρέπονται συχνά σε λαχταριστά γλυκά του κουταλιού. Αυτά τα νόστιμα βαζάκια με σιρόπι ζάχαρης προσφέρονται ως λιχουδιές στους επισκέπτες σχεδόν σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό και εστιατόριο.

Καλτσούνια και ντάκος από την Κρήτη

Η κρητική κουζίνα, που συνδυάζει μεσογειακές γεύσεις με ξεχωριστές τοπικές πινελιές, είναι μια από τις πιο διάσημες στην Ελλάδα και ένας από τους κύριους λόγους για να επισκεφτεί κανείς το μεγαλύτερο ελληνικό νησί. Σημαντικά στοιχεία της κρητικής κουζίνας περιλαμβάνουν τα άγρια χόρτα, το ντόπιο κατσίκι ή πρόβατο, το κουνέλι και τα σαλιγκάρια. Λιχουδιές όπως αγκινάρες τουρσί και βολβοί άγριου κρεμμυδιού, είναι ο τέλειος συνδυασμός με ντόπια ρακή ή κρασί.

Ο ντάκος είναι ένα άλλο αγαπημένο κρητικό έδεσμα και συνάμα ένα από τα πιο διάσημα φαγητά της Ελλάδας. Το παξιμάδι περιχύνεται με τριμμένη ντομάτα και ντόπιο μαλακό τυρί (ξινομυζήθρα) και μετά ραντίζεται, φυσικά, με ελαιόλαδο και ρίγανη. Άλλα γευστικά τοπικά τυριά, που παρασκευάζονται κυρίως με πρόβειο και κατσικίσιο γάλα, περιλαμβάνουν τη γραβιέρα, τη μυζήθρα και το ανθότυρο.

Pexels

Τέλος, τα καλτσούνια είναι νόστιμα τηγανητά αρτοσκευάσματα που συχνά καταναλώνονται ως γρήγορο και λαχταριστό σνακ. Συνήθως, είναι γεμιστά με χόρτα ή τοπικά τυριά και συχνά καλύπτονται με μέλι.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ποια είναι τα πιο διάσημα φαγητά της Ελλάδας που πρέπει να απολαύσεις; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποια, Ελλάδας,poia, elladas