Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων με πειθώ;

12:02 14/2/2017 - Πηγή: iPop

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ, τι είναι αυτό που κάνει κάποιους ανθρώπους τόσο πειστικούς; Οι άνθρωποι με πειθώ ξεχωρίζουν για το μοναδικό ταλέντο τους να μπορούν να πείθουν τους γύρω τους για όσα πιστεύουν με επιχειρήματα. Αν και διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους, οι άνθρωποι με πειθώ μοιράζονται κάποια κοινά χαρακτηριστικά.

Θετικότητα

Το πρώτο βασικό χαρακτηριστικό των ανθρώπων με πειθώ είναι το θετικό πρόσημο του χαρακτήρα τους. Η ενέργεια και η θετική διάθεση θα κάνουν κάποιον να πειστεί περισσότερο, όταν έχει απέναντί του κάποιον θετικό άνθρωπο. Αν όμως κάτι τέτοιο δεν συμβεί τότε οι πιθανότητες

είναι ελάχιστες να πείσεις κάποιον.

Αυτοπεποίθηση

Είναι σημαντικό να εκπέμπεις σιγουριά στον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου, αν θέλεις πραγματικά να τον πείσεις για όσα λες. H αυτοπεποίθηση είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων με πειθώ, που εξηγεί γιατί τα καταφέρνουν τόσο καλά.

Ενσυναίσθηση

Οι άνθρωποι με πειθώ χάρη στην έννοια της ενσυναίσθησης, την οποία έχουν εντάξει στη ζωή τους, μπορούν να είναι σε θέση να γνωρίζουν τα πιστεύω και τις ανάγκες των άλλων ανθρώπων. Έτσι, το έργο τους για να τους πείσουν είναι αρκετά πιο εύκολο.

Είναι καλοί ακροατές

Είναι πολύ σημαντικό σε μια συζήτηση να μπορείς να ακούς προσεκτικά τι σου λέει ο συνομιλητής του. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις να απαντήσεις με καλύτερα επιχειρήματα σε όσα σου λένε. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό, το οποίο κατέχουν σε πολύ καλό βαθμό οι άνθρωποι με πειθώ.

Προθυμία για συμβιβασμό

Μερικές φορές, για να κερδίσεις το μεγαλύτερο πόλεμο, θα πρέπει να παραχωρήσεις μικρές μάχες. Αυτό ισχύει και για τις καθημερινές διαπροσωπικές σχέσεις. Αν δεν μπορείς να συμβιβαστείς θα είσαι μόνιμα ο χαμένος σε μια συνομιλία. Το μυστικό είναι να ξέρεις πότε πρέπει να κάνεις πίσω, ώστε να κερδίσεις την επόμενη μάχη. Και οι άνθρωποι με πειθώ ξέρουν πολύ καλά πως να το κάνουν αυτό.

Είναι σημαντικό να ξέρεις πότε να σωπάσεις

Θέλει προσοχή όταν βρίσκεσαι ανάμεσα σε μια έντονη συζήτηση. Αυτός που πρώτος ρωτά, είναι και αυτός που χάνει. Μείνε σιωπηλός, άκου προσεκτικά τον συνομιλητή σου και ρώτα όταν πρέπει. Αν βιαστείς θα έχεις χάσει σημαντικό έδαφος. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που μόνο οι άνθρωποι με πειθώ έχουν.

Αυθεντικότητα

Ακούγεται περίεργο και όμως είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά αυτών των ανθρώπων. Αν δεν είσαι αυθεντικός σε μια συνομιλία κινδυνεύεις να χάσεις από τον αντίπαλό σου. Οι περισσότεροι άνθρωποι με πειθώ γνωρίζουν ότι αν δεν λες την αλήθεια κανένας δεν πρόκειται να σε εμπιστευτεί.

Ευκαμψία

Είναι σημαντικό να μπορείς να φύγεις από το πλάνο που έχεις ετοιμάσει και να είσαι σε θέση να προσαρμοστείς στην συζήτηση. Πράγματα που προκύπτουν μέσα από την κουβέντα μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα και να σε κάνουν να πρέπει να αλλάξεις εκείνη την στιγμή τα επιχειρήματά σου για να μπορείς να ανταπεξέλθεις.

Photos: Andro, Inbound Marketing Agents, The Odyssey Online, marriedwiki.com, Flowmagazine.gr, Forbes, Positive Business DC, Presentation Magazine

The post Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων με πειθώ; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα