Moscovici: Εάν δεν συμφωνήσουν όλοι οι Θεσμοί, δεν θα υπάρξει συμφωνία

11:09 14/2/2017 - Πηγή: iPop

Την άποψη ότι οι Θεσμοί θα πρέπει να προχωρήσουν από κοινού και εάν δεν συμφωνήσουν όλοι, δεν θα υπάρξει συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Pierre Moscovici, μιλώντας στην εφημερίδα Les Echos.

Ο κ. Moscovici σχολιάζοντας το εάν οι Ευρωπαίοι συμφωνούν με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ οι οποίες βασίζονται στην οικονομική του ανάλυση, είπε

Οι

επιδόσεις της Ελλάδας είναι πολύ υψηλότερες από τις προβλέψεις μας, περισσότερο αισιόδοξες από ό,τι προέβλεπε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Οι αριθμοί μας δεν είναι ούτε εσφαλμένοι, ούτε προϊόντα φαντασίας. Ελπίζω ότι αυτή η έκκληση για υπευθυνότητα και οξυδέρκεια θα εισακουσθεί εντός της εβδομάδας , ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ένα θετικό Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου

Ο ίδιος τόνισε ότι επί της αρχής είναι απαραίτητο όλοι οι συμμετέχοντες Θεσμοί να προχωρήσουν από κοινού. «Εάν δεν συμφωνούμε μεταξύ μας, δεν θα υπάρξει συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος Επίτροπος, ωστόσο, πρόσθεσε ότι είναι πεπεισμένος ότι θα υπάρξει συμφωνία, «είναι κρίσιμο σε μία στιγμή που οι στρατηγικές προκλήσεις για την Ευρωπαϊκή Ενωση είναι πολλές».

Ο κ. Moscovici παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα έχει υποφέρει πολύ, «έχει εφαρμόσει πληθώρα μεταρρυθμίσεων, αν και της μένει ακόμη δρόμος να κάνει», Όμως, ο ίδιος συμπλήρωσε ότι αυτό που ζητούν οι Θεσμοί από την Ελλάδα πρέπει να είναι αναλογικό και αποδεκτό από τον ελληνικό λαό, άρα να γίνει αντιληπτό ως νόμιμο.

Θυμίζουμε ότι ο Ευρωπαίος Επίτροπος μεταβαίνει την Τετάρτη στην χώρα μας όπου θα έχει επαφές με τον Α. Τσίπρα και τον Ε. Τσακαλώτο.

Διαβάστε ακόμα:

Moscovici: Η Ελλάδα αναλαμβάνει τις ευθύνες της, να κάνουν το ίδιο και οι εταίροι

The post Moscovici: Εάν δεν συμφωνήσουν όλοι οι Θεσμοί, δεν θα υπάρξει συμφωνία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα