Πλούσιους χαρακτηρίζει ο Αλεξιάδης όσους βγάζουν πάνω από 1.500 ευρώ- Τα χειρότερα αναμένονται

13:38 18/3/2016 - Πηγή: iPop

«Πλούσιους» χαρακτήρησε ο Τρύφων Αλεξιάδης όσους αμείβονται με περισσότερα από 1.500 ευρώ το μήνα. Όπως αποκάλυψε στη Βουλή την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Υπουργός τα άσχημα, τα οποία βίωσε ο ελληνικός λαός, «τελείωσαν» καθώς τα χειρότερα έρχονται.

Χαρακτηριστικά ο Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε και άφησε τους πάντες άφωνους:

Τέλειωσαν τα άσχημα έρχονται τα χειρότερα θα έβαζα τίτλο στη φορολογική ιστορία της χώρας

«Βεβαίως και θα υπάρχει για τα εισοδήματα του 2016 επιβάρυνση, αλλά θα

είναι δίκαιη και αναλογική και από ένα ύψος εισοδήματος και πάνω» επισήμανε ο Τρ. Αλεξιάδης.

Επίσης αναφερόμενος στις φορολογικές δηλώσεις είπε:

«Ξεκινάμε την επόμενη εβδομάδα την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, μόλις πάρει ΦΕΚ ο νόμος ξεκινάμε την υποβολή φορολογικών δηλώσεων. Ξεκινάμε άμεσα για να τελειώσουμε γρήγορα και να σπάσουμε τις φορολογικές υποχρεώσεις σε πάρα πολλούς μήνες».

Και παράλληλα διαβεβαίωσε ότι για τα εισοδήματα του 2015 δεν αναμένεται να υπάρξει κανένας νέος φόρος.

Ο Τρ. Αλεξιάδης επιπροσθέτως έκανε λόγο «για υπερβολές και υποκρισία των ΜΜΕ σε ό,τι αφορά επιβαρύνσεις και περικοπές σε μισθούς 1.500 και 2.000 ευρώ». Να σημειωθεί πως λίγο αργότερα, απάντησε σε άλλη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμένου για το φορολογικό σύστημα τονίζοντας πως έχει πολλές αδικίες. Και αναφερόμενος στα φορολογικά σχέδια της Κυβέρνησης:

Είναι σαφέστατο ότι το υπάρχον φορολογικό σύστημα δεν είναι αυτό που μπορεί να βοηθήσει την κοινωνία και την οικονομία να αναπτυχθεί. Υπάρχει πίεση, λόγω των συμφωνιών που έχουν γίνει, προσπαθούμε να κάνουμε πιο λογικές τις διατάξεις, που είναι σε πολλές περιπτώσεις παράλογες και άδικες

Ενώ συμπλήρωσε πως: «Μισθοί άνω των 1500 – 2000 ευρώ δεν υπάρχουν στο Δημόσιο».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Υπουργός μίλησε και για τις διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των Θεσμών και τόνισε επιμένοντας στις νέες φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν τα εισοδήματα του 2016:

Αυτά συζητάμε και προσπαθούμε να γίνουν όσο το δυνατόν πιο δίκαια και αναλογικά

Να σημειωθεί πως κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών αφήνουν να εννοηθεί πως η δήλωση του Τρ. Αλεξιάδη παρανοήθηκε.

photo:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Πλούσιους χαρακτηρίζει ο Αλεξιάδης όσους βγάζουν πάνω από 1.500 ευρώ- Τα χειρότερα αναμένονται appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα