Πληθαίνουν οι φωνές ενάντια στη λιτότητα- Μηνύματα από Γερμανία και Προκόπη Παυλόπουλο

21:34 24/1/2017 - Πηγή: iPop

Με το ευρωπαϊκό πολιτικό σκηνικό να είναι ρευστό και συνεχώς ν’ αλλάζει, ενώ η Ευρώπη αναμένει δύο κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις σε Γαλλία και Γερμανία, όλο και πληθαίνουν οι φωνές ενάντια στη λιτότητα. Την Τρίτη ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ επέκρινε ανοιχτά τους Μέρκελ- Σόιμπλε για τις πολιτικές λιτότητας που προωθούν, ενώ ο

Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε το δικό του μήνυμα για να μπει ένα τέλος στο αδιέξοδο.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του, το βράδυ της Τρίτης, το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο, υπογράμμισε την ανάγκη να αλλάξει η πολιτική της λιτότητας, η οποία οδηγεί σε αδιέξοδο και συρρικνώνει το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν των περισσότερων κρατών-μελών.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως τέτοιες πολιτικές επηρεάζουν αρνητικά την βιώσιμη ανάπτυξη της Ε.Ε, αλλά και την κοινωνική συνοχή της.

Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, η πολιτική που ακολουθείται είναι επιτακτική ανάγκη να αντικατασταθεί από μια οικονομική πολιτική, συνδυάζοντας την πάταξη της σπατάλης και των ελλειμμάτων, όπως επίσης και της κρίσης του χρέους, προωθώντας την βιώσιμη ανάπτυξη.

Η πολιτική αυτή πρέπει να στηριχθεί στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και στις κατάλληλες επενδύσεις, καθώς και στην ορθολογικώς σχεδιασμένη τόνωση της ρευστότητας και της ζήτησης» και πρόσθεσε ότι «μια τέτοια πολιτική θα στηρίξει και το θεμελιώδες κεκτημένο της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, δηλαδή το Κοινωνικό Κράτος Δικαίου

Επίθεση Γκάμπριελ σε Μέρκελ- Σόιμπλε

Ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας, κάνοντας γνωστό την Τρίτη ότι δεν θα διεκδικήσει την Καγκελαρία στις επερχόμενες εκλογές στην χώρα, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Άνγκελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την πολιτική λιτότητας που προωθούν.

Ο Γκάμπριελ επέκρινε τις πολιτικές λιτότητας των Μέρκελ- Σόιμπλε, λέγοντας πως ήταν εκείνες οι οποίες συνέβαλαν καθοριστικά στην άνοδο του λαϊκισμού στην Ευρώπη.

Οι πολιτικές της Άνγκελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναμφίβολα συνέβαλαν στις βαθιές κρίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2008, στην απομόνωση μιας κυριαρχικής γερμανικής κυβέρνησης και, διαμέσου της αδυσώπητης επιμονής στη λιτότητα, στην υψηλή ανεργία εντός Γερμανίας

Σουλτς- Μέρκελ διεκδικούν την Καγκελαρία

Παράλληλα, την Τρίτη, έγινε γνωστό ότι ο Μάρτιν Σουλτς θα είναι ο αντίπαλος της Άνγκελα Μέρκελ στην διεκδίκηση της Καγκελαρίας τον Σεπτέμβριο.

Το SPD αναμένεται να ψηφίσει για να εγκρίνει την απόφαση την Κυριακή. Την ίδια μέρα ο Σουλτς θα παρουσιάσει το προεκλογικό πρόγραμμα του SPD.

Photo: EPA

The post Πληθαίνουν οι φωνές ενάντια στη λιτότητα- Μηνύματα από Γερμανία και Προκόπη Παυλόπουλο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα