Πιέσεις ΟΗΕ στην Μόσχα να σταματήσει τους βομβαρδισμούς στην Συρία

09:01 11/2/2016 - Πηγή: iPop

Συνεχείς πιέσεις δέχεται η Μόσχα προκειμένου να σταματήσει τους βομβαρδισμούς στην Συρία. Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κάλεσαν την Τετάρτη την Μόσχα να διακόψει τις επιδρομές στο Χαλέπι, ως υποστήριξη στον συριακό στρατό, ώστε να επιτραπεί η πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή.

Θυμίζουμε πως σήμερα, Πέμπτη, πραγματοποιείται στο Μόναχο η συνάντηση των μεγάλων δυνάμεων για το ζήτημα της Συρίας.

Εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς τροφή.

Ο

Πρέσβης της Νέας Ζηλανδίας στον ΟΗΕ είπε: «Οι αεροπορικές επιθέσεις της Ρωσίας είναι άμεση αιτία αυτής της κρίσης γύρω από το Χαλέπι».

Ρωσία, ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία και Ιράν συναντώνται σήμερα προκειμένου να κανονίσουν την επαναφορά των ειρηνευτικών συνομιλιών για την Συρία. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν θα είναι εύκολα εφικτό, εάν η Ρωσία δεν σταματήσει τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι.

Ανοιχτή επίθεση εναντίον της Ρωσίας κάνουν οι ΗΠΑ, καταγγέλλοντας πως ευνοεί το Ισλαμικό Κράτος με τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιεί στο Χαλέπι.

«Αυτό που κάνει η Ρωσία αυτή τη στιγμή ευνοεί ευθέως το Ισλαμικό Κράτος», είπε ο απεσταλμένος των ΗΠΑ στον συνασπισμό εναντίον του ΙΚ.

Εξάλλου αξίζει να σημειωθεί πως οι ΗΠΑ την τελευταία εβδομάδα κατηγορούν την Ρωσία για την προσωρινή διακοπή των ειρηνευτικών συνομιλιών για την Συρία, λόγω των επιδρομών που πραγματοποίησε στο Χαλέπι.

The post Πιέσεις ΟΗΕ στην Μόσχα να σταματήσει τους βομβαρδισμούς στην Συρία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα