Μεταμόρφωσε το μπάνιο σου σε spa! Φτιάξε μόνη σου bath bombs που αφρίζουν

17:24 23/12/2020 - Πηγή: iPop

Φέρε τα spa στο µπάνιο σου! Τι πιο ωραίο και αναζωογονητικό, ύστερα από µια κουραστική ηµέρα, ένα ζεστό αρωµατικό αφρόλουτρο µε µπάλες που… αφρίζουν! Μπορείς να φτιάξεις bath bombs μόνη σου και παρακάτω θα δεις τον τρόπο!

Δεν είναι ανάγκη να χαλάς µια περιουσία σε spa, αφού μπορείς εύκολα να µετατρέψεις το µπάνιο σου σε ένα home spa µε τα δικά σου χειροποίητα φυσικά προϊόντα γεµάτα από αιθέρια

έλαια, βότανα και λουλούδια που περιποιούνται το σώµα µε τον πιο υγιεινό και φυσικό τρόπο. 

Οι µπάλες οξυγόνου ή αλλιώς bubble bath/ bath bombs έχουν ευεργετικές και χαλαρωτικές ιδιότητες, ενώ παράλληλα διεγείρουν την κυκλοφορία του αίµατος. Το καθένα από τα υλικά που χρησιµοποιούνται για την παρασκευή του έχει εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες για την επιδερµίδα µας.

Aµυγδαλέλαιο: Tο αµύγδαλο είναι πλούσιο σε βιταµίνες E και K, διαθέτει σηµαντικές αντιγηραντικές ιδιότητες για το δέρµα. Οι αντιφλεγµονώδεις και αντιβακτηριακές του ιδιότητες το προστατεύουν από φλεγµονές, µολύνσεις και ακµή.

Maγειρική σόδα: Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο αναδεικνύονται και εκτιµώνται οι πολλαπλές αρετές της, γιατί πέρα από τις καθαριστικές και αντισηπτικές ιδιότητες έχει ισχυρές φαρµακευτικές ιδιότητες.

Αιθέρια έλαια: Τι να πρωτοπεί κανείς για τις ιδιότητές τους. Aπό την εποχή του Ιπποκράτη, ήταν γνωστό ότι τα αιθέρια έλαια είχαν ευρύτατη εφαρµογή στην καθηµερινή ζωή τόσο για θεραπευτικούς όσο και για καλλωπιστικούς σκοπούς.

Kιτρικό οξύ ή αλλιώς ξινό: Είναι πολύ διαδεδοµένο στο φυτικό βασίλειο κυρίως στα λεµόνια και τα άλλα εσπεριδοειδή. Εξαιρετικό φυσικό συντηρητικό καθώς και ρυθµιστής του pH. 

DIY δωράκια για τους αγαπημένους σου τα Χριστούγεννα!

Πώς μπορείς να φτιάξεις bath bombs που αφρίζουν

Τα υλικά:

Θα χρειαστείτε µαγειρική σόδα, κιτρικό οξύ, αµυγδαλέλαιο, χρώµα ζαχαροπλαστικής, βιταµίνη Ε, αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας, καθώς και αποξηραµένα λουλούδια. Ένα µπολ, θήκες για συσκευασία –από παγοθήκες μέχρι φόρμες σιλικόνης για κέικ- και δύο κούπες στο ίδιο µέγεθος.

Πώς θα φτιάξεις bath bombs;

1. Μετρήστε µία κούπα ή ένα φλιτζάνι  µαγειρική σόδα και ρίξτε τη µέσα στο µπολ που θα αναµείξετε τα υλικά σας.

2. Με την ίδια κούπα ή φλιτζάνι, αλλά πάντα το ίδιο µέγεθος, µετρήστε µισή κούπα κιτρικό οξύ ή ξινό και ρίξτε το µέσα στο σκεύος.

3. Στη συνέχεια προσθέστε δύο γεµάτες κουταλιές της σούπας αµυγδαλέλαιο, το οποίο µπορείτε να το προµηθευτείτε και από το φαρµακείο της γειτονιάς σας. 

4. Ψεκάστε µε 2-3 ψεκασµούς ροδόνερο ή οποιοδήποτε ανθόνερο. Σκληραίνει το µείγµα και δένει τα υλικά. Μεγάλη ποσότητα από αυτό έχει αντίθετα αποτελέσµατα στις µπάλες οξυγόνου.

5. Αρχίστε να ανακατεύετε τα υλικά όλα µαζί, µέχρι να σας δώσουν στα χέρια σας την αίσθηση της υγρής άµµου.

6. Ρίξτε 8-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας και 1-2 σταγόνες βιταµίνη Ε.

7. Τέλος, ρίξτε χρώµα ζαχαροπλαστικής της επιλογής σας.

8. Συνεχίστε το ανακάτεµα των υλικών, ώστε το χρώµα να απλωθεί παντού και το µείγµα να αποκτήσει ένα οµοιόµορφο χρώµα.

9. Αρχίστε να γεµίζετε τη θήκη µε όσο περισσότερο υλικό µπορείτε. Κατά διαστήµατα  πιέζετε το µείγµα µε ένα κουτάλι ώστε να γεµίσει καλά.

10. Αφού γεµίσετε τη θήκη σας µε όσο περισσότερο µείγµα µπορείτε, ισιώστε την επιφάνειά του µε το πίσω µέρος του κουταλιού.

11. Γεµίστε όλες τις θήκες και αφήστε τις 3-4 ώρες ώστε να στεγνώσουν καλά.

12. Στη συνέχεια µε προσοχή και µε σταθερές αλλά αργές κινήσεις βγάλτε από τα καλούπια τις µπάλες σας.

13. Οι µπάλες οξυγόνου θα γεµίσουν µε άρωµα το χώρο σας. Μπορείτε να τις φυλάξετε σ’ ένα γυάλινο βάζο, για να προστατευθούν από την υγρασία, και να τις προσφέρετε ακόµα και για δώρο, που πιστέψτε µε θα εκτιµηθεί ιδιαιτέρως!

Ρίξτε µία µπάλα οξυγόνου µέσα στην µπανιέρα σας ή για ποδόλουτρο και χαρίστε στον εαυτό σας µοναδικές στιγµές χαλάρωσης και ξεκούρασης.

Γιατί µας αξίζει!

Tip: Αν δεν ξεκαλουπωθεί σωστά και σας διαλυθεί μπορείτε να το βάλετε σε μια γυάλα και να το χρησιμοποιήσετε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Info!

Είμαι η Βίκυ Ανδρή. Ξεκίνησα την επαγγελματική μου καριέρα ως Τεχνικός Τύπου στον χώρο των εφημερίδων και μέχρι σήμερα εργάζομαι ως συντάκτρια των τηλεοπτικών περιοδικών ΤV24 και TiVi Σίριαλ.

Από τότε που μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου είχα τρέλα με δύο πράγματα, την ψυχολογία και τις καλλιτεχνικές δημιουργίες. Μέσα από τη δουλειά μου στα τηλεοπτικά περιοδικά μυήθηκα στον κόσμο της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Έμαθα πώς είναι να πιάνεις ένα σκουπίδι -κυριολεκτικά- και να του δίνεις μορφή. Να το μετατρέπεις σ’ ένα έργο τέχνης.

Ατελείωτα σεμινάρια, ώρες πολλές διαβάσματος, ψαξίματος στο Internet αλλά και πρακτικής. Αυτές τις ώρες γαλήνευε η ψυχή μου, ώσπου στο τέλος το χόμπι μου κατάφερα να το κάνω επάγγελμα.

Εδώ και δέκα χρόνια έχω τη στήλη «Μην το πετάς» με Do Ιt Yourself ενώ στα «Γλυκά Μυστικά» παρουσίαζα βήμα-βήμα τις δημιουργίες μου. Το 2015 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Φτιάξτε μόνοι σας κεριά εύκολα και γρήγορα» με τεχνικές πάνω στο κερί, ενώ παράλληλα έδινα μαθήματα DΙYS σε αρχάριους και μη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μεταμόρφωσε το μπάνιο σου σε spa! Φτιάξε μόνη σου bath bombs που αφρίζουν εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μεταμόρφωσε, Φτιάξε,metamorfose, ftiaxe