Πέρασαν απ’ τη Βουλή οι νέοι Ποινικοί Κώδικες

17:03 6/6/2019 - Πηγή: iPop
Δεκτά έγιναν τα νομοσχέδια του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Οι νέοι Ποινικοί Κώδικες υπερψηφίστηκαν απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι, ενώ νωρίτερα η συζήτηση των δύο νομοσχεδίων έγινε χωρίς την παρουσία όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πλην του Ποταμιού που συμμετείχε μαζί με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Η Ν.Δ., δεν συμμετείχε στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες,

όπως είχε προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ το Κίνημα Αλλαγής και το ΚΚΕ κατήγγειλαν την διαδικασία και αποχώρησαν τόσο από την συζήτηση όσο και από την ψηφοφορία. Είχε προηγηθεί χθες η έγκριση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Κακούργημα ο βιασμός

Η διάταξη άλλαξε μετά τις αντιδράσεις και έχουμε την οριστική απόφαση για τον βιασμό, ίσως σε μια προσπάθεια ο κ. Καλογήρου να κατεβάσει τους τόνος και τις εντάσεις που δημιουργήθηκαν τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στους Οικολόγους.

Με τη νέα διάταξη ξεκαθαρίζεται πως ο βιασμός αποτελεί κακόυργημα και τιμωρείται με ποινή κάθειρξης. Συγκεκριμένα, η νέα διάταξη έχει ως εξής: «Όποιος επιχειρεί γενετήσια πράξη χωρίς τη συναίνεση του παθόντος τιμωρείται με ποινή κάθειρξης έως 10 έτη».

Ουσιαστικά, το επίμαχο άρθρο παράγραφος 5 του άρθρου 336 αντικαθίσταται με την φράση ότι «όποιος επιχειρεί γενετήσια πράξη χωρίς την συναίνεση του παθόντος τιμωρείται με ποινή κάθειρξης έως 10 έτη» και επομένως απαλείφεται η πρόβλεψη ποινής από 3 έως 5 έτη.

Κατατέθηκε η τροπολογία για το αφορολόγητο

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή η τροπολογία για το αφορολόγητο.

Πρόκειται για την τροπολογία την οποία είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΤ και αφορά την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου.

Διαβάστε ακόμα:

Η οριστική απόφαση για τον βιασμό | Γίνεται κακούργημα

Το άρθρο Πέρασαν απ’ τη Βουλή οι νέοι Ποινικοί Κώδικες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα