Αυτό είναι το φρούτο που προστατεύει την καρδιά σου περισσότερο από κάθε άλλο!

17:03 6/6/2019 - Πηγή: iPop
Όλοι γνωρίζουμε πως τα φρούτα κάνουν καλό στην υγεία μας και πρέπει να τα εντάξουμε στη διατροφή μας. Ποιο είναι το φρούτο για την προστασία της καρδιάς;;

Σε αυτό το σημείο θέλουμε να πούμε μια συγγνώμη στο μήλο γιατί άλλο φρούτο του τρώει τη δόξα! Ποιο είναι το φρούτο για την προστασία της καρδιάς; Τα βατόμουρα! Μια νέα έρευνα, έδειξε πως αν τρως ένα φλιτζάνι βατόμουρα την ημέρα κρατάς τις καρδιακές ασθένειες μακριά σου.

Οι

ερευνητές από το Πανεπιστήμιο East Anflia βρήκαν ότι αν καταναλώνεις 150 γραμμάρια βατόμουρα καθημερινά τότε όχι μόνο μειώνεις τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων κατά 15% αλλά έχει ιδιαίτερα οφέλη στους ανθρώπους που είναι υπέρβαροι και ο κίνδυνος είναι αυξημένος.

Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει πως οι άνθρωποι που καταναλώνουν βατόμουρο έχουν μειωμένο κίνδυνο να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2 αλλά και καρδιακές ασθένειες. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι τα βατόμουρα είναι πλούσια σε ενώσεις που ονομάζονται ανθοκυανίνες, τα οποία είναι τα φλαβονοειδή που ευθύνονται για το κόκκινο και το μπλε χρώμα στα φρούτα.

Αυτό που θέλησαν να μελετήσουν περισσότερο οι ερευνητές είναι αν τα βατόμουρα μπορούν να βοηθήσουν ανθρώπους που έχουν ήδη αναπτυγμένο τον κίνδυνο να εμφανίσουν τέτοιου είδους ασθένειες.

Στην έρευνα συμμετείχαν 138 υπέρβαροι άνθρωπο ηλικίας 50 έως και 75 ετών με μεταβολικό σύνδρομο, μια κατάσταση που ενισχύει σημαντικά τον κίνδυνο των παθήσεων της καρδιάς. Τα άτομα με μεταβολικό σύμβολο έχουν τουλάχιστον υψηλούς κινδύνους για υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλό σάκχαρο στο αίμα, περίσσιο σωματικό λίπος γύρω από τη μέση, χαμηλά επίπεδα «καλής χοληστερόλης» και υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων.

Οι συμμετέχοντες κατανάλωσαν περίπου 75 γραμμάρια βατόμουρα κάθε μέρα για έξι μήνες και σε αυτούς η έρευνα βρήκε πως βελτιώθηκε η λειτουργία των αγγείων και η αρτηριακή δυσκαμψία, κάτι που μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων κατά 12% – 15%. Και αυτό το ποσοστό είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Μήπως, λοιπόν, να βάλουμε τα βατόμουρα στην καθημερινότητά μας;;;

Διαβάστε επίσης:

Αυτά είναι τα τρόφιμα που διώχνουν μακριά το άγχος!

Το άρθρο Αυτό είναι το φρούτο που προστατεύει την καρδιά σου περισσότερο από κάθε άλλο! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα