Πέντε μικρά πράγματα που θα κάνουν τους εργοδότες να βγουν από το LinkedIn σου. Και να μην ξαναμπουν

18:46 7/1/2016 - Πηγή: iPop

Το LinkedIn μπορεί να δημιουργήσει ή να καταργήσει ευκαιρίες για να βρεις εργασία, αναλόγως το πώς χρησιμοποιείς και τη σημασία που του δίνεις. Ακριβώς όπως ισχύει και με το βιογραφικό σου, ό,τι αφήνεις έξω από το προφίλ σου είναι εξίσου σημαντικό με το να το συμπεριλάβεις.

Σήμερα όμως θα μιλήσουμε γι’ αυτά που πρέπει να μείνουν μακριά από το προφίλ σου στο LinkedIn, εάν θέλεις να ξανασκεφτεί ο εργοδότης να το επισκεφτεί ξανά.

Χρήση
ενεστώτα σε παρελθοντικές δουλειές

Μπορεί να ανανεώνεις συχνά το βιογραφικό σου, καθώς το κοιτάς πριν το στείλεις σε μια νέα δουλειά, αλλά μήπως δεν ισχύει το ίδιο και για το προφίλ σου στο LinkedIn;

Οι περισσότεροι συνήθως προσθέτουν την καινούρια τους θέση, ξεχνώντας όμως να αφαιρέσουν από το παρόν την παλιά τους δουλειά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο εργοδότης απλά να σε βλέπει ότι δουλεύεις σε πολλές διαφορετικές δουλειές, κάτι που σίγουρα θα του προκαλέσει σύγχυση.

Φρόντισε, λοιπόν, να βάλεις στον αόριστο τις προηγούμενες δουλειές σου.

Ικανότητες στο Microsoft Word

Ειλικρινά ποιος πιστεύεις πως θα δώσει σημασία στην εποχή που ζούμε με τις δεξιότητές σου στο Microsoft Word; Οι περισσότεροι εργοδότες θεωρούν αυτονόητο ότι γνωρίζεις να το χρησιμοποιείς, κι αν δεν το γνωρίζεις απλά δεν έχεις και πολλές ελπίδες μέχρι να το μάθεις!

Δυστυχώς δεν πρόκειται να κάνει την διαφορά, επομένως μην σπαταλάς τον χώρο σου, αναφέροντάς το.

Πλήρης λίστα με τα μαθήματα που έχεις παρακολουθήσει

Καλό είναι να αναφέρεις τις ειδικεύσεις σου ή τα μαθήματα που παρακολούθησες και πραγματικά θα κάνουν την διαφορά, αλλά κανείς δεν θα μπει στην διαδικασία να διαβάσει μια πλήρη λίστα των μαθημάτων που παρακολούθησες στο Πανεπιστήμιο.

Αντιεπαγγελματικές φωτογραφίες

Μην μπερδεύεις το LinkedIn με το Facebook και το Instagram. Mην ανεβάζεις selfies, ούτε φωτογραφίες λίγο πριν πας στα μπουζούκια. Μια επαγγελματική φωτογραφία χρειάζεσαι. Τόσο δύσκολο; Είναι πολύ σημαντική η φωτογραφία καθώς είναι η πρώτη εικόνα που θα δει κάποιος μπαίνοντας στο προφίλ σου.

Μακροσκελείς περιγραφές εργασιών

Μην προχωράς σε μακροσκελείς περιγραφές των προηγούμενων εργασιακών εμπειριών σου. Ο εργοδότης θέλει απλά να δει τα βασικά σημεία, όχι κάθε λεπτομέρεια.

Δεν μπαίνει στο προφίλ σου για να διαβάσει έκθεση ιδεών, αλλά συνοπτικά τα στοιχεία που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις.

The post Πέντε μικρά πράγματα που θα κάνουν τους εργοδότες να βγουν από το LinkedIn σου. Και να μην ξαναμπουν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα