Πεντανόστιμο κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι

16:45 20/2/2021 - Πηγή: iPop

Το κέικ σοκολάτας και γενικότερα η σοκολάτα είναι μία απόλαυση η οποία δε μπορεί να μετρηθεί. Η σοκολάτα είτε bitter είτε γάλακτος είναι ένα από τα πιο απαραίτητα γλυκά της καθημερινότητας μας. Η σοκολάτα μπορεί να σου φτιάξει

τη διάθεση ακόμα και τις πιο δύσκολες στιγμές! Αυτό το πεντανόστιμο κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι πρόκειται να σε κερδίσει με όλη τη σημασία της έννοιας.

Τι θα χρειαστείς για το κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι1 φλιτζάνι ημίγλυκα τσιπ σοκολάτας8 κ.σ.βούτυρο3/4 φλιτζανιού ζάχαρη1/4 κ.γ. αλάτι1 έως 2 κ.γ. σκόνη εσπρέσο ή καφέ (προαιρετικά)1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας3 μεγάλα αυγά1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρηΓια το γλάσο1 φλιτζάνι ημίγλυκα τσιπ σοκολάτας1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτοςΠώς θα φτιάξεις το κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύριΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Λιπαίνουμε ελαφρά ένα μεταλλικό στρογγυλό ταψί και κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας ώστε να ταιριάζει στο κάτω μέροςΒάζουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μπολ σε φούρνο μικροκυμάτων και θερμαίνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και τα τσιπ να είναι μαλακά. Ζεσταίνουμε 30 δευτερόλεπτα κάθε φορά και ανακατεύουμε μετά από κάθε φοράΈπειτα, μεταφέρουμε το λιωμένο μείγμα σοκολάτας και βουτύρου σε ένα μπολ ανάμειξηςΑνακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, τον καφέ και τη βανίλια μέχρι να ενοποιηθούνΠροσθέτουμε τα αυγά ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας μετά από κάθε ένα Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη σκόνη κακάου και ανακατεύουμεΤέλος, ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε το κέικ για 22 λεπτά (Το πάνω μέρος πρέπει να μοιάζει να έχει σχηματίσει ένα λεπτό στρώμα φλοιού στην κορυφή)Για το γλάσο:Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα αδιάβροχο μπολ και ζεσταίνουμε την κρέμα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει.Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τα τσιπ σοκολάτας και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2-3 λεπτάΞεκινάμε να ανακατεύουμε αργά και μόλις αρχίσει να λιώνει και μετά ανακατεύουμε πιο γρήγοραΤέλος, το ρίχνουμε πάνω από το κέικ και απολαμβάνουμε!

Καλή απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πεντανόστιμο κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα