Πεντανόστιμη συνταγή για γαρίδες με σκόρδο και παρμεζάνα

15:34 28/3/2021 - Πηγή: iPop

Οι γαρίδες είναι από τα αγαπημένα αυτής της περιόδου καθώς μπορούν να συνοδεύσουν υπέροχα τα πιο θαλασσινά τραπέζια. Είναι υγιεινές, καθώς παρέχουν αξιόλογες ποσότητες σημαντικών θρεπτικών συστατικών, όπως το ιώδιο, που δεν το βρίσκουμε εύκολα σε άλλες τροφές. Ένας ακόμα μοναδικός συνδυασμός για να μαγειρέψεις αυτό το θαλασσινό είναι οι γαρίδες με σκόρδο και παρμεζάνα. Τρεις γεύσεις που όμως δένουν υπέροχα μαζί σε ένα πιάτο. Συνολικά, είναι μία συνταγή που θα σου πάρει 30′ για να την ετοιμάσεις!

Τι θα χρειαστείς για τις γαρίδες με σκόρδο και παρμεζάνα1 φλιτζάνι
ψίχουλα ξερού ψωμιού1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο μαϊντανό1 ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου450γρ. μεγάλες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και αφαλατωμένες2 κουταλιές βούτυρο, λιωμένο Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή για τις γαρίδες Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς ΚελσίουΣε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ψίχουλα ψωμιού με την παρμεζάνα, το μαϊντανό και το σκόρδοΦροντίζουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέτουμε τις γαρίδεςΣτη συνέχεια, απλώνουμε τις γαρίδες σε ένα αντικολλητικό ταψίΠασπαλίζουμε με το μείγμα ψωμιού που περίσσεψε και βρέχουμε με το λιωμένο βούτυρο από πάνωΨήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να αρχίσουν να τραγανίζονται, δηλαδή για 15 έως 20 λεπτά.

Έτσι θα φτιάξεις νόστιμες τραγανές γαρίδες επικαλυμμένες με μείγμα ψωμιού και παρμεζάνα. Για το σερβίρισμα μπορείς να επιλέξεις ζυμαρικά και σαλάτα. Καλή απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πεντανόστιμη συνταγή για γαρίδες με σκόρδο και παρμεζάνα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα