Πατέρας Καρολάιν: «Θα αλλάξω το επώνυμο της εγγονής μου – Θα φροντίσω να μην την ξαναδεί ο πατέρας της»

17:48 21/5/2022 - Πηγή: iPop

Μετά την καταδίκη του του 34χρονου πιλότου, ο Ντέιβιντ Κράουτς, ο πατέρας της άτυχης Καρολάιν, μίλησε στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail και αναφέρθηκε τόσο στην ποινή που επιβλήθηκε στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο από το δικαστήριο, όσο και στην μικρή του εγγονή, τη Λυδία.

Ομολόγησε ο σύζυγος της Καρολάιν ότι τη δολοφόνησε

Συντετριμμένοι δηλώνουν οι γονείς της Κάρολαϊν Κράουτς για την δολοφονία της κόρης τους από τον σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, μπροστά στα μάτια της μικρής τους εγγονής. Ο πιλότος κρίθηκε

ομόφωνα ένοχος για τη δολοφονία της Καρολάιν και η τελική ποινή που του επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας είναι ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών.

Η δήλωση του πατέρα της άτυχης Καρολάιν για την ποινή που επιβλήθηκε στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

«Το ότι καταδικάστηκε σε ισόβια, δεν θα φέρει πίσω την όμορφη κόρη μου», λέει ο Ντέιβιντ. «Το μόνο που με παρηγορεί ωστόσο, είναι ότι θα εκτίσει την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού, μπροστά στις οποίες οι φυλακές Belmarsh στο Λονδίνο θυμίζουν το ξενοδοχείο Ritz. Θα είναι στις ίδιες φυλακές με άλλους δολοφόνους και οι καλοί του τρόποι και η καταγωγή του από μεσοαστική οικογένεια, δεν θα τον βοηθήσουν εκεί» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ισόβια κάθειρξη για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο- Δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό

Η παρηγοριά που νιώθουν οι γονείς της Καρολάιν λόγω της μικρής Λυδίας

Από τη φρικτή εκείνη μέρα του περασμένου Μαΐου, η Λυδία υπήρξε η μοναδική παρηγοριά για τον Ντέιβιντ, 79 ετών, συνταξιούχο μηχανικό, και τη μητέρα της, Σούζαν, 58 ετών, που τώρα τη μεγαλώνουν στο σπίτι τους στην Αλλόνησο, εκεί όπου μεγάλωσε και η Καρολάιν. Οι παππούδες της σκοπεύουν, όσο είναι δυνατόν, να απομακρύνουν τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο από τη ζωή της Λυδίας.

«Σύντομα η Λυδία θα είναι αρκετά μεγάλη για να πηγαίνει στο νηπιαγωγείο του νησιού, στο ίδιο μέρος όπου πήγαινε και η μητέρα της», λέει ο Ντέιβιντ.

«Ωστόσο, πριν από αυτό, θα αλλάξω το επώνυμό της για να μην συνδεθεί ποτέ με τον δολοφόνο Αναγνωστόπουλο. Θα διασφαλίσω επίσης ότι δεν θα ξαναδεί την κόρη του».

Η ημέρα που φοβούνται περισσότερο

Όμως, η αλήθεια δεν μπορεί να σβηστεί και ο ίδιος προετοιμάζεται για την ημέρα που θα πρέπει να πει στην εγγονή του γεγονότα γύρω από τον θάνατο της μητέρας της.

«Κάποια μέρα, η Λυδία θα ρωτήσει πού είναι η μητέρα της. Αυτή είναι η ημέρα που φοβάμαι περισσότερο. Πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια και δεν πρόκειται τα μισόλογα να βοηθήσουν. Κάποια μέρα θα ανακαλύψει την πραγματική αλήθεια κι είναι καλύτερο να τη μάθει από τους παππούδες της που την αγαπούν στ’ αλήθεια», λέει στη βρετανική εφημερίδα.

Γιατί τα ισόβια δεν είναι ισόβια;

«Όταν την κοιτάζω να τρέχει γύρω από το σπίτι, μεταφέρομαι πίσω στο χρόνο», αναφέρει ο Ντέιβιντ. «Αυτή ήταν περίπου η στιγμή που η ίδια η Καρολάιν άρχιζε να είναι ένα ανεξάρτητο παιδί. Ένα ζωηρό κοριτσάκι, που ήξερε πάντα τι ήθελε, αλλά ήταν τόσο γλυκιά». «Η ομοιότητά τους είναι απίστευτη: ένα όμορφο πρόσωπο με τα μεγαλύτερα μαύρα μάτια που έχω δει ποτέ, τα οποία κληρονόμησε από τη μητέρα της, όπως η Καρολάιν τα κληρονόμησε από τη Σούζαν».

«Η Λυδία φλυαρεί ασταμάτητα. Κοιμάται στο παλιό δωμάτιο της Καρολάιν, στο κρεβάτι της μητέρας της, αλλά δεν μπορεί να περάσει τις νύχτες μόνη της κι έτσι η γιαγιά της, η Σούζαν, κοιμάται μαζί της. Η Σούζαν υποφέρει από κατάθλιψη και δεν μιλά καθόλου για τον θάνατο της Καρολάιν. Όλη της η προσοχή είναι στραμμένη στη φροντίδα της εγγονής της».

«Φοβάμαι ότι η Σούζαν που γνώριζα επί σχεδόν 30 χρόνια έχει χαθεί. Η Καρολάιν ήταν ό,τι σημαντικότερο στη ζωή της», λέει ο Ντέιβιντ.

Ο Αναγνωστόπουλος άρπαζε τα χρήματα που έστελναν στην Καρολάιν

«Φαίνεται ότι ο Μπάμπης δεν άφηνε την Καρολάιν να έχει χρήματα. Αυτό που με τρελαίνει είναι ότι μέχρι την ημέρα που δολοφονήθηκε της έστελνα 750 ευρώ το μήνα κι η Σούζαν άλλα 250 για να είναι ανεξάρτητη. Δεν δούλευε και θεωρούσαμε ότι θα ήταν καλό να μην αναγκάζεται να ζητάει λεφτά από τον άνδρα της. Της πήρε ακόμη και τα 70.000 ευρώ που της στείλαμε για να αγοράσει κάποιο οικόπεδο για να χτίσει ένα σπίτι. Είμαι αποφασισμένος να πάρω πίσω αυτά τα χρήματα, γιατί ανήκουν στη Λυδία» δηλώνει ο πατέρας της άτυχης Καρολάιν.

Ο πατέρας της Καρολάιν αρνείται να δει τους γονείς του Μπάμπη

«Αρνούμαι να τους δω καθώς πιστεύουν ακόμη στην αθωότητά του», λέει. «Δεν μπορώ να ελέγξω το μίσος που αισθάνομαι για τον γιο τους και την πεποίθησή τους ότι είναι αθώος και ότι απλώς καλύπτει κάποιον άλλο – έστω κι αν έχει καταδικαστεί για φόνο εκ προμελέτης».

«Παππού», φωνάζει η μικρή Λυδία απευθυνόμενη στον παππού της αγκαλιάζοντάς τον. Η αγάπη του Ντέιβιντ και της συζύγου της Σούζαν για την εγγονή τους Λυδία είναι ο μόνος λόγος που σηκώνονται το πρωί για να αντιμετωπίσουν ένα κατά τα άλλα «ζοφερό και άδειο» μέλλον.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πατέρας Καρολάιν: «Θα αλλάξω το επώνυμο της εγγονής μου – Θα φροντίσω να μην την ξαναδεί ο πατέρας της» εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα