Παρέμβαση Μέρκελ για το προσφυγικό: Να μην εγκαταλείψουμε την Ελλάδα

08:25 29/2/2016 - Πηγή: iPop

Την άποψη ότι «δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τώρα την Ελλάδα» εξέφρασε η Α. Μέρκελ σε παρέμβασή της σχετικά με το προσφυγικό. Η Γερμανίδα Καγκελάριος κατηγόρησε την Αυστρία για την κατάσταση στα ελληνικά σύνορα με την ΠΓΔΜ και έκανε γνωστό ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η κ. Μέρκελ είπε χαρακτηριστικά

πως δεν είναι ευρωπαϊκή συμπεριφορά το να κλείνει κανείς τα σύνορά του, ενώ κάποιος άλλος υποφέρει.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος πρόσθεσε ότι «επειδή η Αυστρία αποφάσισε να δέχεται 80 πρόσφυγες την ημέρα και κανέναν παραπάνω, δημιουργήθηκε αυτό που βλέπουμε τώρα. Η Ελλάδα δέχεται βοήθεια, είμαι σε στενή επαφή με τον Αλέξη Τσίπρα, του πρότεινα και την βοήθειά μας, αλλά έχουν την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και πιστεύουν ότι κάπως θα τα καταφέρουν, αλλά υπό δύσκολες συνθήκες».

Για την ίδια είναι ιδιαίτερη κρίσιμη η συνάντηση της 7ης Μαρτίου στις Βρυξέλλες καθώς όπως είπε «δεν κρατήσαμε την Ελλάδα στο ευρώ για να την εγκαταλείψουμε μετά».

Πρέπει να συναντηθούμε στις 7 Μαρτίου για να δούμε αυτό το θέμα, διότι δεν κρατήσαμε την Ελλάδα στο ευρώ για να εγκαταλείψουμε μετά μια χώρα που ανήκει στην Ευρωζώνη και στην Σένγκεν και έχει πολλά προβλήματα – και θεωρώ ότι κανονικά η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει ήδη τώρα 50.000 θέσεις στέγασης, αυτό δεν το κατάφεραν και δεν είναι καλό – αλλά αυτή τη χώρα δεν μπορούμε τώρα να την εγκαταλείψουμε

«Αυτή δεν είναι η Ευρώπη μου»

Η Α. Μέρκελ επανέλαβε την σημασία της Συνόδου Κορυφής και εξέφρασε ποιος είναι ο φόβος της.

«Ακριβώς για να μην είναι η Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες και κανένας να μην την βοηθά, θα συζητήσουμε την επόμενη Δευτέρα για αυτό το θέμα και – όπως είπα – είμαι σε στενότατη επαφή με την Ελλάδα. Ακριβώς αυτό είναι που φοβάμαι, όταν ο ένας ορίζει τα σύνορά του, πρέπει να ο άλλος να υποφέρει. Αυτή δεν είναι η Ευρώπη μου».

The post Παρέμβαση Μέρκελ για το προσφυγικό: Να μην εγκαταλείψουμε την Ελλάδα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα