Παραολυμπιακοί Αγώνες: Νέο μετάλλιο για την Ελλάδα και ρεκόρ Ευρώπης

17:58 28/8/2021 - Πηγή: iPop

Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην κορίνα F32 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, επαναλαμβάνοντας τον θρίαμβο του Ρίο όπου κι εκεί είχε πάρει την 2η θέση. Με την επιτυχία του Κωνσταντινίδη η Ελλάδα έφτασε στα τέσσερα μετάλλια συνολικά στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Να υπενθυμίσουμε πως τα υπόλοιπα μετάλλια της Ελλάδας είναι ένα χάλκινο στην Άρση Βαρών από τον Δημήτρη Μπακοχρήστο, ένα χάλκινο για

τον ξιφομάχο Πάνο Τριανταφύλλου και ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης κατέκτησε επίσης την τρίτη θέση στα 100 μέτρα ελεύθερο της κατηγορίας S8 στην κολύμβηση.

Πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες – Χάλκινος ο Πάνος Τριανταφύλλου στην ξιφασκία

Όσον αφορα τον Θανάση Κωνσταντινίδη στην πρώτη του προσπάθεια βελτίωσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (35,70μ.). Στη δεύτερη, σημείωσε νέο ρεκόρ Ευρώπης (38,68μ.) και στις υπόλοιπες «κυνήγησε» μια πολύ μεγαλύτερη βολή, στοχεύοντας στην κορυφή και το χρυσό.

Ο Κωνσταντινίδης, με το 38,68μ., χάρισε στον εαυτό του το τρίτο μετάλλιο σε Παραολυμπιακούς Αγώνες και στην Ελλάδα το τέταρτο ως τώρα στο Τόκιο.

Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 – Αναλυτικά η Ελληνική Αποστολή

Το προηγούμενο ρεκόρ Ευρώπης, με 37.19μ., κατείχε ο Πολωνός Σόκαλ από τον Ιούνιο του 2016 στο Grosseto της Ιταλίας. Ο Σόκαλ ήταν και ο αθλητής που είχε στερήσει από τον Κωνσταντινίδη το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο για μόλις 22 εκατοστά (33.69μ. έναντι 33.91μ.). Όσον αφορά στο προηγούμενο Πανελλήνιο ρεκόρ, το κατείχε ο ίδιος με 35.44μ. από τις 2 Ιουλίου 2016 στην Αθήνα. Το χρυσό μετάλλιο του αγωνίσματος πήρε ο Κινέζος Λι Λιου με 45.39μ., επίδοση που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Παραολυμπιακοί Αγώνες: Νέο μετάλλιο για την Ελλάδα και ρεκόρ Ευρώπης εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παραολυμπιακοί Αγώνες, Νέο, Ελλάδα, Ευρώπης,paraolybiakoi agones, neo, ellada, evropis