«Παραιτήσου από τη δουλειά σου και μετακόμισε στο εξωτερικό»: Το Forbes σου προτείνει τις 10 πιο φθηνές χώρες για να ζήσεις – Ανάμεσά τους και η Ελλάδα

15:21 7/1/2023 - Πηγή: iPop

«Φέτος είναι η χρονιά για να κυνηγήσεις το όνειρο: Παράτησε τη δουλειά σου και μετακόμισε σε ένα από τα φθηνότερα και καλύτερα μέρη για να ζήσει κανείς σε ολόκληρο τον κόσμο, μια χώρα όπου κοστίζει τόσο λίγο που ίσως μπορέσεις να σταματήσεις να εργάζεσαι».

3 Έλληνες κάτω από τα 30 στη λίστα του Forbes! Εκεί που οι άλλοι βλέπουν αδιέξοδα εκείνοι βλέπουν ευκαιρίες

Με την παραπάνω φράση, το Αμερικάνικο περιοδικό προτρέπει τους αναγνώστες του να κάνουν μια καινούργια αρχή στις 10 πιο φθηνές χώρες του κόσμου, για να ζήσεις χωρίς να δουλεύεις. Όπως υπογραμμίζει, αυτή η λίστα δεν είναι

μόνο για συνταξιούχους. Απευθύνεται σε όποιον αναζητά μια καλύτερη ζωή, μια πιο προσιτή ζωή ή απλώς έναν τρόπο να ξεφύγει από όλα τα άγχη της καθημερινότητας—τον φρενήρη ρυθμό της ζωής, τη βία, την πολιτική, τον διχασμό.

Αυτή η λίστα είναι επίσης για άτομα που έχουν βαρεθεί το ωράριο 9 με 5 και θέλουν να βρουν τα φθηνότερα μέρη για να ζήσουν στον κόσμο, χώρες όπου το κόστος ζωής είναι πολύ φθηνότερο από τις ΗΠΑ, τόσο φθηνό μάλιστα, που μπορεί να μην χρειάζεται να εργαστεί κάποιος.

Ορισμένες χώρες αποχώρησαν από τη λίστα φέτος επειδή οι καταστάσεις με τη βίζα έχουν καταστήσει προβληματικό ή πολύ ακριβό για τους ανθρώπους από το εξωτερικό να ζουν εκεί με πλήρη απασχόληση.

Φθηνές χώρες για να ζήσεις: Στην 7η θέση η Ελλάδα σύμφωνα με το Forbes

Σύμφωνα με την η εκτελεστική συντάκτρια του International Living, Jennifer Stevens, η φετινή λίστα είναι πιο σύντομη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. «Για το 2023, έχουμε συνδυάσει ορισμένες κατηγορίες για να εστιάσουμε καλύτερα την προσοχή των ανθρώπων στους παράγοντες που είναι σημαντικότεροι να λάβουν υπόψη τους—κόστος διαβίωσης, κλίμα, βίζες, στέγαση, υγειονομική περίθαλψη, για παράδειγμα».Αυτό που είναι αξιοσημείωτο όσον αφορά τη λίστα, είναι πως η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτήν, και μάλιστα στην 7η θέση.

Unsplash

Γιατί αξίζει να μένεις στην Ελλάδα: «Μια νέα χώρα στη φετινή λίστα είναι η Ελλάδα, η οποία έχει κάνει βήματα προόδου στη δημιουργία περισσότερων επιλογών έκδοσης βίζας για να επιτρέψει στους ανθρώπους να μείνουν περισσότερο. Και, φυσικά, είναι όμορφη και με καλό κόστος», λέει η συντάκτρια Jennifer Stevens. Άλλα προνόμια; «Μερικά από τα καλύτερα φαγητά στον κόσμο και μια πλούσια, βαθιά ιστορία», λέει η ανταποκρίτρια του International Living, Lynn Roulo.

Το Conde Nast Traveller αποθεώνει και πάλι τις ομορφιές της Ελλάδας: Αυτά είναι τα 23 καλύτερα ελληνικά νησιά για το 2023

Πού να μετακινηθείς: «Η χώρα είναι περισσότερο γνωστή για τα νησιά της. Τα ελληνικά νησιά μπορούν να κρατήσουν στους επισκέπτες ατελείωτο το ενδιαφέρον για εξερεύνηση. Αν η Ελλάδα γίνει το σπίτι σου, το island hopping γίνεται μέρος της ζωής σου», λέει η Roulo. «Αλλά μην νομίζεις ότι έχει ήλιο όλη την ώρα: Αυτή είναι μια χώρα με εποχές. Για παράδειγμα: Αν ζεις στην Αθήνα, να περιμένεις πολύ ζεστά καλοκαίρια και δροσερούς, βροχερούς χειμώνες».

Το κόστος: «Πρακτικά μιλώντας, ένα ζευγάρι μπορεί να ζήσει άνετα στην Ελλάδα από περίπου 1.900 $ το μήνα και κάποιος που είναι ελεύθερος από περίπου 1.600 $», υπογραμμίζει η Stevens.

Οι υπόλοιπες χώρες που βρίσκονται στη λίστα είναι οι εξής:

1. Πορτογαλία

2. Μεξικό

3. Παναμάς

4. Ισημερινός

5. Κόστα Ρίκα

6. Ισπανία

7. Ελλάδα

8. Γαλλία

9. Ιταλία – Ταϊλάνδη (ισοπαλία)

Ποια είναι τα πιο διάσημα φαγητά της Ελλάδας που πρέπει να απολαύσεις;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Παραιτήσου από τη δουλειά σου και μετακόμισε στο εξωτερικό»: Το Forbes σου προτείνει τις 10 πιο φθηνές χώρες για να ζήσεις – Ανάμεσά τους και η Ελλάδα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα