Παραδοσιακή – σκοπελίτικη κρεμμυδόπιτα με ανθότυρο από τον Νίκο Καρβέλα!

17:00 7/11/2022 - Πηγή: iPop

Η μυρωδιά του σοταρισμένου κρεμμυδιού σου σπάει τη μύτη και σου ανοίγει την όρεξη και αυτή η συνταγή για κρεμμυδόπιτα έχει την ίδια ακριβώς γεύση, μη σου πω είναι ακόμα καλύτερη! Το μυστικό της; Το κρεμμύδι δεν το σοτάρουμε για να παραμείνει ελαφριά!

Ξέρω ότι το κρεμμύδι το έχεις συνηθίσει ως συστατικό που δίνει γεύση κι όχι ως τον βασικό πρωταγωνιστή, η συγκεκριμένη πίτα, όμως, δεν θα έρεπε να σε προβληματίζει καθόλου! Είναι εξίσου νόστιμη και παραδοσιακή, απευθείας από το μαγικό νησί της Σκοπέλου!

Συνταγή για λαχανόπιτα χωρίς φύλλο – Η εναλλακτική της παραδοσιακής πίτας που θα

σε ξετρελάνει!

Συνταγή για κρεμμυδόπιτα: Τα υλικά που θα χρειαστείς

Υλικά για τη ζύμη:

500 γρ. αλεύρι1 πρέζα μαγιά 50 γρ. ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας ξύδι1 κουταλιά του γλυκού αλάτι230-250 γρ. νερό

Υλικά για τη γέμιση:

1 1/2 κιλό κρεμμύδια ξερά800 γρ. ανθότυρο1 μάτσο άνηθο4 αυγάαλάτι και πιπέρι

Φτιάχνουμε βήμα – βήμα παραδοσιακή Ηπειρώτικη κρεατόπιτα κατευθείαν από τα Ιωάννινα!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη μέσα στο μίξερ και τα χτυπάμε. Έπειτα, παίρνουμε τη ζύμη που φτιάξαμε και την κόβουμε σε 4 μπαλίτσες και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν στην άκρη, για μισή ώρα. Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια σε ένα μπολ. Ρίχνουμε 2 πρέζες αλάτι και τα στύβουμε με τα χέρια μας για 2-3 λεπτά, ώσπου να βγάλουν όλα τους τα υγρά. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι. Μόλις στραγγίσουν τα κρεμμύδια, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε το ανθότυρο, τα αυγά και τον άνηθο. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά μεταξύ τους και η γέμισή μας είναι έτοιμη. Την αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο, βάζουμε την ζύμη και την αλευρώνουμε από πάνω. Παίρνουμε έναν πλάστη και ανοίγουμε το φύλλο μας. Αν δούμε ότι σε ορισμένα σημεία του λείπει αλεύρι, προσθέτουμε ακόμα λίγο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες μπαλίτσες ζύμης.Παίρνουμε το ένα φύλλο και το διπλώνουμε 2 φορές στην μέση και με ένα μαχαίρι το κόβουμε στα 3. Έτσι, έχουμε 3 βάσεις για να κάνουμε την πίτα μας. Με ένα κουταλάκι περνάμε με ελαιόλαδο το φύλλο μας, βάζουμε τη γέμιση και απλώνουμε κατά μήκος. Έπειτα, διπλώνουμε τα πλαϊνά για να μην φύγει η γέμιση προς τα έξω και ξεκινάμε να στρίβουμε το φύλλο ώστε να δημιουργηθεί μία στριφτή πιτούλα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα. Στο λαδωμένο ταψάκι τοποθετούμε μέσα τις πίτες μας, την μία μετά την άλλη, χωρίς να κολλήσουν μεταξύ τους, ώστε να γίνουν τραγανές. Βάζουμε λάδι πάνω από τις πίτες μας και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα, ψήνουμε για 50-60 λεπτά.Μόλις κρυώσει είναι έτοιμη γι’ απόλαυση!

Η συνταγή για κρεμμυδόπιτα με ανθότυρο είναι από τον Νίκο Καρβέλα από την πρωινή εκπομπή του OPEN «Ποιος είναι πρωινιάτικα;».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Παραδοσιακή – σκοπελίτικη κρεμμυδόπιτα με ανθότυρο από τον Νίκο Καρβέλα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα