Παππάς: Την επόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες- Τι είπε για την διαπραγμάτευση;

11:16 5/5/2016 - Πηγή: iPop

Σε αποκαλύψεις αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες προέβη το πρωί της Πέμπτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υπουργός Επικράτειας, Νίκος Παππάς.

Χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς τόνισε πως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία προκήρυξης για τις τηλεοπτικές άδειες ενώ επίσης τόνισε πως η προθεσμία σχετικά με την υποβολή των φακέλων από τους ενδιαφερόμενους θα έχει διάρκεια 45 ημέρες.

Να θυμίσουμε πως όπως υπογραμμίζει το κείμενο της προκήρυξης το οποίο μάλιστα ήταν σε διαβούλευση από τις 15

Απριλίου «οι άδειες οι οποίες θα δημοπρατηθούν θα είναι τέσσερις, ενημερωτικού προγράμματος, γενικού περιεχομένου για μετάδοση high definition».

Πόσο κοστίζει η κάθε άδεια;

Όπως έχει γίνει γνωστό η τιμή εκκίνησης της κάθε άδειας έχει οριστεί στο ποσό των 3.000.000 ευρώ.

Για τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής:

Ο Νίκος Παππάς τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συμφωνήσει με τους πιστωτές μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής «κατά 20 δισεκατομμύρια μικρότερα σε σχέση μα αυτά που είχε δεχτεί η Νέα Δημοκρατία».

Για το ΔΝΤ:

«Η Αθήνα πρέπει να λάβει εφεδρικά μέτρα ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η απαίτηση νέων μέτρων γίνεται από αυτούς που προέβλεπαν την καταστροφή που δεν ήρθε».
«Κάποιοι αρνούνται να δεχθούν ότι η Ελλάδα τα πήγε καλύτερα από ό,τι περίμεναν. Την ίδια στιγμή όμως διευρύνεται το διεθνές τόξο υποστήριξης μας» τόνισε ο Υπουργός Επικράτειας ενώ σχετικά με την διαπραγμάτευση είπε:

«Ένα από τα βασικά σημεία της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς είναι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, όπου αναμένονται μειώσεις στα ποσοστά αναπλήρωσης και άλλες αλλαγές».

Και ξεκαθάρισε: «Θεμέλιο της κυβερνητικής πολιτικής είναι η προστασία των χαμηλοσυνταξιούχων και των επικουρικών συντάξεων».

photo:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Παππάς: Την επόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες- Τι είπε για την διαπραγμάτευση; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα