Επιτόκιο 4,625% για το 5ετές ελληνικό ομόλογο | Ολοκληρώθηκε η έξοδος στις αγορές

15:29 25/7/2017 - Πηγή: iPop

Έκλεισε το βιβλίο προσφορών με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 4,625% για το πενταετές ελληνικό ομόλογο.

Συνολικά, οι υποβληθείσες προσφορές για τη νέα έκδοση -την πρώτη μετά από τρία χρόνια- φέρεται πως υπερέβησαν τα 6,5 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας το ζητούμενο ποσό κατά τουλάχιστον δύο φορές.

Το ελληνικό δημόσιο αναμένεται να αντλήσει το ποσό των 3

δισ. ευρώ από την έκδοση του νέου 5ετούς ομολόγου, μετά το κλείσιμο του βιβλίου προσφορών.

Η τιμολόγηση του ομολόγου θα πραγματοποιηθεί αργότερα, εντός της ημέρας. Οι τραπεζικές πηγές διαμηνύουν ότι το επιτόκιο «κλείδωσε» στο 4,625% και το κουπόνι στο 4,375%.

Το Μαξίμου θριαμβολογεί και για το γεγονός ότι «πάνω από 200 επίσημες προσφορές συνολικού ύψους 6,5 δισ. ευρώ, η πλειοψηφία αφορούσε πραγματικούς επενδυτές παγκόσμιου βεληνεκούς και όχι κερδοσκοπικά funds, γεγονός που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας».

To Μαξίμου αναφέρει ότι τέθηκαν στέρεες βάσεις για διαρκή και διατηρήσιμη πρόσβαση της χώρας στις αγορές χρήματος.

Η έξοδος στις αγορές «επιβεβαιώνει την θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, η οποία βαδίζει με σταθερά βήματα προς την οριστική έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια».

Τσακαλώτος: Θα βγούμε από την κρίση το 2018

«Με αγγλικούς όρους ήταν μια ικανοποιητική έξοδος. Με ελληνικούς όρους ήταν κάτι παραπάνω απ’ αυτό που περιμέναμε» είπε σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κ. Τσακαλώτος εξαπέλυσε επίθεση προς τα κόμματα της αντιπολίτευης λέγοντας «φανταστείτε τι θα έλεγε ένας υπουργός πιο κυνικός από μένα να μην ήταν η απόλυτη επιτυχία η διαπραγμάτευση» και επαναλαμβάνοντας το περιεχόμενο του χθεσινού κυβερνητικού non paper.

Νομίζω ότι δεν είναι το τέλος σήμερα, είναι μια αρχή να δούμε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να βγούμε στους αγορές. Αποφασίσαμε ότι ήταν καλή στιγμή αλλά είμαστε στοχευμένοι στον Αύγουστο του 2018

Ο υπουργός Οικονομικών ολοκλήρωσε λέγοντας πως «νομίζουμε ότι ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει πολύ. Βάλαμε ένα λιθαράκι να γίνει μια πρώτη έξοδος στις αγορές ώστε να μπορέσουμε με αυτοπεποίθηση να βγούμε τον Αύγουστο του 2018 από τα μνημόνια».

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Επιτόκιο 4,625% για το 5ετές ελληνικό ομόλογο | Ολοκληρώθηκε η έξοδος στις αγορές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα