Πάνω από 500 γυναίκες κάνουν μήνυση στην Uber – Οι σεξουαλικές επιθέσεις, οι βιασμοί και οι κακοποιήσεις από τους οδηγούς

11:09 14/7/2022 - Πηγή: iPop

Μήνυση από 550 γυναίκες δέχεται η Uber στις ΗΠΑ, που φέρεται να δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση από τους οδηγούς της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η κατάθεση περιλαμβάνει καταγγελίες γυναικών επιβατών, οι οποίες «απήχθησαν, δέχθηκαν σεξουαλικές επιθέσεις, κακοποιήθηκαν σεξουαλικά, βιάστηκαν, φυλακίστηκαν, καταδιώχθηκαν, παρενοχλήθηκαν ή με άλλο τρόπο δέχθηκαν επίθεση από οδηγούς της Uber».

Η υπόθεση κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κομητείας του San Francisco την Τετάρτη, 13/7.

«Η σεξουαλική επίθεση είναι ένα φρικτό έγκλημα και λαμβάνουμε κάθε αναφορά στα σοβαρά», δήλωσε εκπρόσωπος της Uber στο BBC.

Uber – Σεξουαλικές επιθέσεις: Μήνυση από 550 γυναίκες

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την ασφάλεια, γι’ αυτό η Uber έχει δημιουργήσει νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας, έχει θεσπίσει πολιτικές με επίκεντρο τους επιζώντες και είναι πιο διαφανής όσον αφορά τα σοβαρά συμβάντα. Αν και δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τις εκκρεμείς αναφορές και μηνύσεις, θα συνεχίσουμε να διατηρούμε την ασφάλεια», πρόσθεσε.

Η καταγγελία, η οποία κατατέθηκε από δικηγόρους της εταιρείας Slater Slater Schulman, ισχυρίζεται ότι οι σεξουαλικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σε «πολλές πολιτείες των ΗΠΑ».

Ανέφερε, επίσης, ότι τουλάχιστον άλλες 150 πιθανές υποθέσεις «διερευνώνται αυτή τη στιγμή».

Σεξουαλική κακοποίηση: Ένα θέμα που αφορά όλους μας- Πώς να μειώσεις τις πιθανότητες να πέσεις θύμα

Η μήνυση αναφέρει ότι ήδη από το 2014 η Uber είχε αντιληφθεί πως οι οδηγοί της παρενοχλούσαν σεξουαλικά και βίαζαν γυναίκες επιβάτες, ωστόσο, η εταιρεία φαίνεται να έδινε προτεραιότητα στην «ανάπτυξή της έναντι της ασφάλειας των πελατών».

«Ολόκληρο το επιχειρηματικό μοντέλο της Uber βασίζεται στο να προσφέρει στους ανθρώπους μια ασφαλή μετακίνηση προς το σπίτι, αλλά η ασφάλεια των επιβατών δεν ήταν ποτέ το μέλημά τους – η ανάπτυξη ήταν σε βάρος της ασφάλειας των επιβατών τους», δήλωσε ο Adam Slater, ιδρυτικός συνεργάτης της Slater Slater Schulman.

Τον περασμένο μήνα, η Uber δημοσίευσε τη δεύτερη Έκθεση Ασφάλειας των ΗΠΑ, η οποία έδειξε ότι υπήρξαν 998 περιστατικά σεξουαλικής επίθεσης, συμπεριλαμβανομένων 141 αναφορών βιασμού, το 2020.

Νέο αρνητικό ρεκόρ: H χειρότερη χρονιά για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο ίντερνετ

Στην έκθεση, η εταιρεία δήλωσε ότι είχε λάβει συνολικά 3.824 αναφορές για τις πέντε πιο σοβαρές κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης μεταξύ 2019 και 2020.

Η πρώτη έκθεση ασφάλειας της εταιρείας, η οποία περιγράφει περιστατικά από το 2017 έως το 2018, βρήκε 5.981 αναφορές σεξουαλικής επίθεσης.

Οι πιο σοβαρές κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης της Uber κυμαίνονται από το «μη συναινετικό φιλί σε μη σεξουαλικού μέρους του σώματος» έως σε «μη συναινετική σεξουαλική διείσδυση» ή βιασμό.

Η φύση αυτών των ισχυρισμών είναι απίστευτα σοβαρή. Οι 550 γυναίκες είναι ένας εκπληκτικός αριθμός.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πάνω από 500 γυναίκες κάνουν μήνυση στην Uber – Οι σεξουαλικές επιθέσεις, οι βιασμοί και οι κακοποιήσεις από τους οδηγούς εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα