«Παγώνει» η χώρα από τα μπλόκα- Επεισόδια με οργισμένους αγρότες σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (photos)

15:49 17/2/2016 - Πηγή: iPop

Δεν κάνουν πίσω οι οργισμένοι αγρότες, ενισχύουν τα μπλόκα τους και «κόβουν» τη χώρα σε κομμάτια. Ουρές χιλιομέτρων παρατηρούνται στον Προμαχώνα από το μπλόκο των αγροτών αλλά και το αντιμπλόκο των Βουλγάρων. Αποκλεισμένο το αεροδρόμιο «Μακεδονία» μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, ενώ παράλληλα επ΄αόριστον κλειστά συνεχίζουν να είναι τα Τέμπη.

Όπως δηλώνουν οι αγρότες δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν βήμα πίσω αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους και έτσι πήραν την απόφαση να μπλοκάρουν ακόμα και τις εφορίες προκαλώντας μπλακ άουτ σ΄ολόκληρη την Ελλάδα.

Οργισμένοι αγρότες από το μπλόκο του Κεφαλόβρυσου πήγαν στο Μεσολόγγι και ξήλωσαν την πινακίδα που ήταν κρεμασμένη στο μπαλκόνι των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ώρες των αποκλεισμών αυξάνονται, ενώ από την Κυριακή παραμένουν κλειστά τα Τέμπη και από τις 15:00 την Τετάρτη έως τις 21:00 θα παραμείνει κλειστός ο δρόμος ο οποίος οδηγεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Από την Τρίτη ήταν επίσης κλειστός ο κόμβος του Μπράλου ο οποίος άνοιξε αργά το βράδυ, και θα κλείσει ξανά στις 17:00. Ενώ αποκλεισμένη είναι η εθνική στο ύψος του Ισθμού. Τους δρόμους και τους παράδρομους κλείνουν οι αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης θα έχει κλείσει η μέρα και η ώρα της συνάντησης των αγροτών με τον Πρωθυπουργό.

Οι αγρότες της Νίκαιας αποφάσισαν να κλείσουν την Τετάρτη τις εφορίες
Θεσσαλίας, ενώ, όπως τόνισαν την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν κατάληψη και στο κτηρίου του δικαστηρίου.

Κλειστές ήταν και οι εφορίες της Χαλκιδικής. Παράλληλα, οι αγρότες δεν επέτρεψαν να λειτουργήσουν τα υποκαταστήματα της τράπεζας Πειραιώς και της Εθνικής Τράπεζας. Κατάληξη. Από το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιείται κατάληψη και στην ΔΟΥ Πύργου, αλλά και στην Α’ ΔΟΥ Λάρισας στη Φιλιππούπολη, ενώ επίσης συμβολικές καταλήψεις πραγματοποιούνται παράλληλα σε όλες τις εφορίες της Θεσσαλίας.

Στις 18:00 αναμένεται να λήξει ο 24ωρος αποκλεισμός που πραγματοποιούν οι αγρότες του κόμβου Αντιγόνου.

Αξίζει να τονιστεί, πως στις 16:30 οι αγρότες θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται σου σημείο με σκοπό να ξεσηκώσουν τον κόσμο και να στήσουν τη δική τους μουσική εκδήλωση. Φορείς και συνεταιρισμοί της ευρύτερης περιοχής έχουν φροντίσει να φέρουν μεζέδες.

Στις δηλώσεις της την Τρίτη η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, τόνισε σχετικά με τους αγρότες:

Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική την ανταπόκριση ενός μεγάλου μέρους του αγροτικού κόσμου στην πρόσκληση της Κυβέρνησης για ειλικρινή διάλογο. Εκτιμούμε ότι το κομμάτι των αγροτών που ανταποκρίνεται στην κυβερνητική πρόσκληση είναι πλέον πλειοψηφικό. Καλούμε και τις υπόλοιπες συλλογικότητες να επανακαθορίσουν τη στάση τους και να μην παρασύρονται από πολιτικές ή άλλου είδους σκοπιμότητες. Η Κυβέρνηση μελετά τα αιτήματα των αγροτών και αμέσως με την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες θα γίνει η συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον Πρωθυπουργό

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post «Παγώνει» η χώρα από τα μπλόκα- Επεισόδια με οργισμένους αγρότες σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (photos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα